Gaziantep Canlı Hayatını Koruma ve Hayvanları İyileştirme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan ve derneğe ait hayvan kliniğinde gönüllü olarak çalışan Cemal Güneş, 4 yıllık arkadaşı Cocker cinsi köpeğini kaybetti. 8 Ekim Pazar günü yaralı bir hayvanı Gaziantep'in İbrahimli Mahallesi'ndeki anlaşmalı özel bir kliniğe götüren Cemal Güneş, telaşla indiği araçta bıraktığı umut Can isimli köpeğini geri döndüğünde yerinde bulamadı. Güneş, İbrahimli ve çevre mahallerdeki kliniklere, hayvan barınaklarına, petsoplara ve tüm hayvan severlere haber salarken, sosyal medya üzerinden ise köpeğini kaybettiğini duyurdu.
Köpeği bulana ödül verecek
Bir haftadır çabasına rağmen köpeğinden hiç bir ize ulaşamayan Cemal Güneş, Umut Can'ın kendisinin en sadık dostu olduğunu söyleyerek, acısına dayanamadığını ifade etti. Görenlerin, bulanların kendisine haber vermesini isteyen Güneş, köpeği bulana ödül vereceğini de kaydetti. Köpeği bulanların her türlü evcil hayvanlarının sağlık açısından bakımını bir yıl ücretsiz olarak yapacağını ifade eden Güneş, 'Kaybolan köpek benim resmen evladımdı. Umut Can 4 yıldır yanımdaydı. Evladımı kaybetmiş gibi üzüntülüyüm. Geçen hafta Pazar günü İbrahimli mahallesinde aracımın içerisindeydi. O gün yaralı bir hayvanı tedaviye götürüyordum. O da benim yanımdaydı. Yaralıyı arabaya koyarken yanımızdaydı, hayvanı kliniğe götürdüm. Cam biraz açıktı, o an telaşla dalgınlıkla camı fark etmedim. Araçtan mı atladı, aldılar mı bilemiyorum. Araçtan atlasa da, aracın yanından ayrılacağını pek tahmin etmiyorum. O saatten sonra her yerde onu arıyorum. Bulanların yada bilenler Allah rızası için yardımcı olsun ve bana bana ulaşsın. Görenler 0505 642 4512 numaralı telefondan yada dernek vasıtasıyla bana ulaşabilir.Umut Can'ı bulma umudumu kaybetmedim. Umut tükenmez, ben de halen umutla gelecek haberi bekliyorum. Köpeğim 4 yaşında. Umut Can kıvırcık saçlı, lüleli, uzun tüylü ve krem rengi. Bulanlar lütfen hayvan barınaklarına yada derneklere haber versinler' dedi
5 ay önce by pass ameliyatı oldu
Güneş, 5 ay önce bypass ameliyatı olmasına rağmen sokak hayvanları için koşturuyor. Hayvanlara karşı aşırı sevgisi nedeniyle 24 saat boyunca gelen ihbarları değerlendiren Güneş, hastalığına rağmen hayvanların yardımına koşarak, tedavi ettiriyor. Boş zamanlarında da sokak hayvanları için yiyecek ve mama toplayan Güneş, aç kalan sokak köpeklerini doyuruyor.
Bir ay önce 14 yıllık arkadaşını kaybetti
Evinde baktığı bir köpeği daha bulunan Güneş, lesi Can adını verdiği köpeğini ise 1 ay önce kaybetti. Dünyanın en zeki, en sadık 10 köpeği arasında gösterilen ve film çekimlerinde en çok tercih edilen lesi türü köpeğin ölümü ile büyük üzüntü yaşadığını belirten Güneş, 14 yıllık dostu Lesi Can'ın ölümünün üzerinden bir ay geçmeden ikinci acının da kendisine çok ağır geldiğini ifade etti.

Yaralı köpeği kliniğe yetiştirmek isterken kendi köpeğini kaybetti