Türkiye'nin 2001 yılında yaşadığı ekonomik krizin en önemli aktörlerinden bir tanesi olan ve Almanya'nın en büyük bankası olarak bilinen Deutsche Bank, İngiltere Finansal Denetim Otoritesi tarafından ağır suçlamalara maruz kaldı. FCA tarafından yapılan açıklamada, dev bankanın terörü finanse ettiği ve kara para akladığı ifade edildi. Financial Times tarafından ortaya çıkarılan gizli bir belgede bankanın ciddi ve sistemli bir şekilde terör finansmanı yaptığı iddia edilirken, yaptırımların delinmesi ve kara para aklama da iddialar arasında yer aldı.

FCA'DAN MEKTUP

FCA'nın dev Alman bankasına gönderdiği mektupta, 'Deutsche Bank İngiltere'nin ciddi bir şeklide para aklama, terör finansmanı ve ambargoları deldiğine yönelik tespitler yapılmıştır. Mali suçlar konusunda uzun bir süre boyunca üst yönetim ve liderlikte etkin olunmadığı anlaşılmıştır' ifadeleri kullanıldı.

DEV BANKA: DÜZELTMEK İÇİN ADIM ATIYORUZ

Deutsche Bank tarafından konu hakkında yapılan açıklamada ise; 'Bu konunun önemini anlıyoruz. Aynı zamanda düzeltmek için de tüm adımları atmaya hazırız.' İfadeleri kullanıldı. Bankanın eş CEO'su John Cryan, geçtiğimiz yılın kasım ayında çalışanlara yeni müşteri alımında daha dikkatli olunması yönünde uyarı yapmıştı.

Bankalarda 120 milyon lira unutuldu