Mersin Üniversitesi Kalite Yönetimi Koordinatörlüğü ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) işbirliğinde Çukurova Kalkınma Ajansı'nın desteği ile düzenlenen çalıştayda, TSE Uzmanı ve Kalite Yönetim Sistemi Eğitmeni Baştetkikçi Kadir Yaşar Efendioğlu eğitmen olarak görev aldı.
Mersin Üniversitesi'nin kalite yolculuğunun 22 Temmuz 2009 yılında TSE ile imzalanan işbirliği anlaşması ile başladığını söyleyen Mersin Üniversitesi Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Zeki Yarar, TSE eğitimlerinin 2009 yılında 400 akademik ve idari personele verildiğini belirtti. Yarar, 'Üniversitemiz 1 Temmuz 2010 tarihinde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve toplumsal hizmet alanlarında 'TS EN ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ni almaya hak kazandı. Kalite Yönetim Bilgi Sistemi, Kalite Yönetim Koordinatörlüğü tarafından Mersin Üniversitesi için geliştirilmiş özgün bir sistemdir. Türkiye'de KYS'ni kuran ve kalite belgesini almaya hak kazanan ilk devlet üniversitesi olmanın gururunu yaşıyoruz. Üniversitemiz Kalite Yönetim Sistemi konusunda diğer üniversiteler arasında lider konuma yükselmiştir' dedi.
Öğrencilere de kalite eğitimi verildi

'Kalite çalışmalarımızı gözden geçiriyoruz'
Çalıştay hakkında da bilgi veren Yarar, ''TS EN ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi'ni, TS EN ISO 9001-2015 versiyonuna yükseltmek için çalışmalara başladık. Bu çalıştayda, üniversitemizde yürütülen kalite çalışmaları gözden geçirilmektedir. Kalite Yönetim Sistemi bir ekip işi olduğu için her bir birim, kendisini ilgilendiren süreçleri hazırlaması amacıyla burada bulunmaktadır' ifadelerini kullandı. Yarar, üniversite tarafından 2018 yılı içerisinde belgelendirme başvurusu yapılacağını sözlerine ekledi.
TSE Uzmanı ve Kalite Yönetim Sistemi Eğitmeni Baştetkikçi Kadir Yaşar Efendioğlu ise Mersin Üniversitesi'ne ilk olarak 2009 yılında eğitime geldiğini söyledi. Adıyaman, Hakkari, Kırıkkale, Tunceli üniversitelerinde de eğitim verdiğini belirten Efendioğlu, 'Kalite Yönetim Sistemi bir sanattır. Bu anlamda Mersin Üniversitesi iyi yol almıştır. Mersin Üniveritesi'nde, Kalite Yönetim Sistemi konusunda eğitime çok önem verildiğini gördüm. Personeline eğitim anlamda bu kadar yatırım yapan başka bir yer görmedim' dedi.

Mersin Üniversitesi’nde ’Kalite Yönetim Sistemi Çalıştayı’