Akdeniz Belediye Başkanı Pamuk, ilçede gençlere ve yaşlılara yönelik gerçekleştirdikleri hizmetler konusunda İHA muhabirine açıklama yaptı. Akdeniz ilçesinde nüfus yoğunluğunun çok fazla olduğunu ifade eden Pamuk, Akdeniz'in, farklı etnik kökenlerin, farklı düşüncelerin bir arada huzur içinde, kardeşçe yaşadığı bir ilçe olduğunu vurguladı. Pamuk, 'Biz bu farklılıkları zenginlik olarak görüyoruz ve tüm toplumsal kesimleri kucaklayacak bir yönetim anlayışıyla insan ve hizmet odaklı bir yönetim anlayışını belediyemize yansıtmak istiyoruz' diye konuştu.
'Hem spor tesislerini hem sportif faaliyetleri artıracağız'
Gençlerin de ilçede çok önemli bir toplumsal grup olduğuna işaret eden Pamuk, gençleri spora yönlendirmek için Spor Toto Teşkilatı ile işbirliği yaparak spor tesislerinin çoğaltılması konusunda çok ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bu çerçevede, Akdeniz ilçesinin ilk tenis kortunu yaptıklarını dile getiren Pamuk, 'Özellikle voleybol, basketbol sahaları farklı mahallelerimizde gerçekleştirildi. Akdeniz Belediyespor aracılığıyla spor okullarını hayata geçirdik. Amacımız, Akdeniz Belediyespor'un farklı branşlara da bünyesinde yer vermesi, sporu çeşitlendirmesi, gençlerimize alternatif spor faaliyetlerini sunmak. Bu noktada çalışmalarımız devam ediyor. Akdeniz Belediyespor bünyesinde 8-11 yaş arası 350-400 civarında çocuk hem sporunu yapıyor hem dersini yapıyor. Gençlerimize dönük sportif faaliyetleri hem artıracağız hem de spor yapılabilir alanları daha da geliştireceğiz' ifadelerini kullandı.
'Yaşlı bakım hizmetinde hedefimiz yaklaşık 350 aileye ulaşmak'
Akdeniz ilçesinin, dezavantajlı grupların yoğun yaşadığı bir yer olduğuna dikkat çeken Pamuk, bu dezavantajlı gruplara hizmet vermek için çeşitli projeler gerçekleştirdikleri bilgisini de verdi. Bunlardan birinin Yaşlı Bakım Hizmeti olduğunu belirten Pamuk, 'İlçemizde özellikle yatalak hastası veya yaşlısı olan evlerimiz var. Belediye olarak kurduğumuz bir ekibimiz var. Bu ekip öncelikle bir ön görüşme yapıyor, daha sonra buraya gidiyor, o evde yaşlımızın veya hastamızın neye ihtiyacı varsa gidermeye çalışıyor. Ev temizliğinden kişisel bakımına kadar hizmet veriyoruz. Ayrıca o aileye psikolojik destek sağlıyoruz, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Mesela hasta yatağına ihtiyacı var veya bir rapor alması gerekiyor, engelli maaşı veya evde bakım maaşı almamışsa devletimizin sunduğu imkanları ona yönlendiriyoruz. Sadece bir temizlik hizmetinin ötesinde psikolojik destek ve maddi destek sağlayarak çok yönlü hizmet veriyoruz. Amacımız, aileye girmek, ailenin yanında olduğunu hissettirmek' şeklinde konuştu.
Kadına yönelik şiddetin önemli toplumsal sorunlardan biri olduğunun altını çizen Pamuk, şöyle devam etti: 'Vatandaşın bize gelmesini beklemeden, biz vatandaşla aile ile diyaloğa geçelim ve sorunu yerinde çözelim diye bir çabamız var. Projemizi bu boyutuyla yürütüyoruz. Şu ana kadar Akdeniz bölgesinde 193 aileye ulaştık. Şu anda fiilen haftada ya da 15 günde bir bu hizmeti veriyoruz. Aynı zamanda kaymakam olmam dolayısıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan da bununla ilgili ikinci bir proje yaptık. Orada da 300 aile hedefimiz var. Bu projeyi Genel Müdürlüğe gönderdik, o da kabul edilecek. Onu da devreye soktuğumuz zaman yaklaşık 500 aileye ulaşmış olacağız. Belediyeden de 193 aile ile sınırlı kalmak değil, hedefimiz 300-350 aileye çıkartmak.'
'Ücretsiz üniversite hazırlık kursumuz devam ediyor'
Çok önemsedikleri bir diğer projenin de özellikle üniversiteye hazırlanan maddi durumu zayıf öğrencilere ücretsiz üniversite hazırlık kursu olduğunu vurgulayan Pamuk, bu yılki kursların 2 Ekim tarihinde başladığını bildirdi. Şu anda yaklaşık 450 öğrencinin kursa kayıt yaptırdığını belirten Pamuk, şunları söyledi: '500 öğrenciye hitap edecek yerimiz var. Öğretmenlerimizi belirledik, altyapısını oluşturduk ve kurslar başladı. Ayrıca bu öğrencilerimize 300 lira değerinde bir eğitim dokümanı desteği de sağlıyoruz. Hazırlık test kitaplarını da hazırladık ve öğrencilere bu katkıyı sağlayacağız. Ayrıca eğitim desteğimiz devam ediyor. Bugüne kadar Akdeniz bölgesinde 27 okulumuzun bakımını, onarımını, bahçe düzenlemesini gerçekleştirdik. Yıl boyu da eğitime olan bu katkımız devam edecek.'