Samsun Mübadele Türk Kültürü Araştırma Derneği Başkanı Olcay Kınay Yanık ve Yönetim Kurulu üyeleri Haber Medya'yı ziyaret etti.

Başkan Yanık ve Yönetim Kurulu üyeleri, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak ve Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun'a çalışmalarla ilgili bilgi vererek, gösterilen desteğin devam etmesini beklediklerini söyledi.

SAMSUNLULARA DAVET
"Haber Medya Grubu'nun dernek olarak yapılan projelerde desteklerini her zaman hissediyoruz" diyen Yanık, şunları söyledi: "18-22 Mayıs tarihlerinde Yunanistan gezimiz var. Her yıl olduğu gibi Yunanistan'daki ata topraklarını, dedelerimizin geldikleri köyleri ve bıraktıklarımızı etkinlikle anacağız. 28-29 Mayıs tarihleri arasında da Uğur Mumcu Parkı'nda İlkadım Belediyesi'nin de desteğiyle Gölle Festivali düzenleyeceğiz. Gölle, Rumeli'den beri gelen 500 yıllık bir gelenek. Fakat biz bunu çocuklarımıza da aktarmak istiyoruz. Baharın gelişini, bereketi, çoğalmayı, arttırmayı temsil eden bu festivalimizi bu yılda düzenleyeceğiz. Bütün Samsun halkını da festivale davet ediyoruz. 2-5 Haziran tarihlerinde de Yunanistan'da, Samsun'daki Afad ekibiyle birlikte eğitim tadbikatı düzenleyeceğiz . Bu tadbikatı 3 yıldır düzenliyoruz. Yine 3 Haziran'da da Atatürk Kültür Merkezi'nde Türk Müziği Korosu'nun derneğimiz adına Balkan ezgileri konseri var. Bütün Samsun halkını etkinliklerimize bekliyoruz."

Pirsu DÜZGÜN