Parkinson gibi beyin hastalıklarının ve bazı psikiyatrik hastalıkların tedavisinde son yıllarda umut ışığı haline gelen cerrahi tedavi yöntemlerinin tartışılacağı kurs 'Nöromodülasyon: Sinir sistemi hastalıklarının tedavisinde yükselen yıldız' başlığı altında gerçekleştirilecek.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Avrupa Nörolojik Bilimler Yüksekokulu (EURON) ve Maastricht Üniversitesi Tıp Merkezi'nin ortak çabalarıyla düzenlenen kursun direktörlüğünü Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersoy Kocabıçak ile Maastricht Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretim üyesi Prof. Dr. Yasin Temel yapacak.

GELENEKSEL HALE GELDİ

Kurs direktörleri, hem yurtdışından hem de yurtiçinden branşlarında deneyimli pek çok bilim insanının katılımcılara ilgili hastalıklardaki belirtiler, cerrahi teknik, ilgili bilimsel ilkeler hakkında eğitim vereceğini söyledi. Ayrıca, 2013 ve 2015 yıllarında 2 kez Samsun'da düzenledikleri kursun artık geleneksel bir hal aldığını, yurtiçi ve yurtdışından pek çok ilgili bilim insanını Samsun'da tekrar bir araya getirmekten mutlu olduklarını belirttiler.

UYGULAMALAR TARTIŞILACAK

Kurs direktörleri, Parkinson hastalığında, diğer hareket bozukluklarında, epilepside, takıntı ve tik hastalığı gibi bazı psikiyatrik bozukluklarda kullanılan ve beyin pili olarak da bilinen derin beyin stimülasyonu ameliyatlarının son gelişmeler ışığında tekrar kursiyerlere anlatılacağını, ağrı ve ürolojik hastalıklarda da bazı nöromodülasyon uygulamalarının tartışılacağını sözlerine ekledi.