Fransa Ekonomi Bakanı tarafından yapılan açıklamada, Renault Başkanı Carlos Ghosn'a ödenen 7.25 milyon Euro'luk maaşa itiraz edileceği açıklandı.

Devletin de hissesinin bulunduğu Renault şirketinde başkanlık görevinde bulunan Carlos Ghosn, aylık 2 milyon TL gibi bir maaş alıyordu. Yıllık olarak toplamda 28 milyon TL'yi bulan maaşa, Fransa'nın Ekonomi Bakanı'ndan itiraz geldi.

Konu ile ilgili meclis genel kurulunda konuşan Ekonomi Bakanı Macron, 'Şirket yönetim kurulunun, yüksek maaşla ilgili kararını gözden geçirmemesi halinde, hükümetin devreye gireceği' uyarısında bulundu. Şikette hisseleri bulunan kişilerin de bu denli yüksek maaşa itiraz ettiğini hatırlatan Bakan, 'Yönetim kurulu tekrar toplanmalı ve hissedarların görüşlerinden ders çıkarmalı. Aksi tekdirde biz birkaç hafta içinde bu konuda gerekli yasal düzenlemeye gidebiliriz' dedi.

Şirketin hissedarların yüzde 54'ü geçen hafta yüksek maaşa karşı oy kulanmıştı. Fransa'da devlet, Renault şirketinin hisselerinin yüzde 19,7'sini elinde tutuyor. Renault yönetim kurulu, 2015 yılında şirketin bir önceki yıla oranla yüzde 10,4 artışla 45 milyar euro ciro yapmasını gerekçe göstererek, Carlos Ghosn'un yüksek maaşını onaylamıştı. Şirket geçen yıl 2,96 milyar euro net kar sağlamıştı.