ELAZIĞSPOR ÇOK İYİ TAKIM

Samsunspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, oynanan Çaykur Rizespor mücadelesini ve Elazığspor karşılaşmasını değerlendirdi. Deneyimli teknik adam takımın analizini de ortaya koyarken, "Rizespor maçından 1 puanla ayrılmak, oyuncuların özgüven kazanması adına önemli diye düşünüyorum. Girdiğimiz pozisyonlarda dikkatli olabilsek galip de gelebilirdik. Artık Rize maçını bir kenara bırakıp önümüzdeki Elazığspor maçına odaklanmalıyız. Deplasmanlar içerisindeki en zor maça gideceğiz. Geçen sene özellikle iç saha maçlarında agrasif bir Elazığspor vardı. Bu yıl da yapılan transferlerle önemli bir kadro kurdular. Bu ligin iyi kadrolarından birisine sahipler. Zorlu bir maç bizi bekliyor. Biz de bu doğrultuda hazırlanacağız. Rizespor deplasmanında aldığımız puanın değer kazanması için bu maçtan da iyi bir sonuçla ayrılmalıyız" diye konuştu.

HÜCUMDA DAHA ETKİN OLMALIYIZ

İpekoğlu şöyle devam etti: "Mevcut kadrodan memnunum. Rize maçında da iyi işler yapmaya çalıştık. Genel anlamda takımımızın hücum geçişlerinde sıkıntı var. Ön kenar oyuncularımızın biraz daha etkili olması lazım. Bu durum işimizi kolaylaştırır. Bu doğrultuda çalışacağız. Halil İbrahim ve Angan'ın da dönmesiyle kanatlarda daha etkin bir hale geleceğiz. Savunmada da aksaklıklar yaşadık. Bizim tespitlerimiz de var. Duran toplarda, kenar ortalarında fizikli bir takım olmamıza rağmen rakibe şanslar verdik. Takımın boy ortalaması bu ligin en iyilerinden birisi. Buna rağmen rakibe hava topu veriyorsak üzerinde durmamız gereken bir konu oluşur. Çalışacağız. Normal şartlarda bizim takımdan herhangi bir rakibin top alamaması lazım ama Türk futbolunun genel sorunu yan toplar. Yerli oyuncularda oyuna dalma, adam takibini bırakma gibi sıkıntılar var. Umarım çalışarak bunları çözeriz. Gelecek adına çözmemiz de gerekiyor."

HAYALİM SÜPER LİG ŞAMPİYONLUĞU

"Benim en büyük hayalim Süper Lig'de bir Anadolu takımını şampiyon yapmak. Zaten şu dönemde, gelirlerin yükseldiği bir ortamda bunu yapmak da akıllı davranılırsa zor değil. İnşallah Samsunspor'la bunu yaşarım. Türkiye'de altyapı konusunda büyük sorunlar var. Konuşmaya başlasak saatlerce konuşuruz. Kabaca Avrupa'da yılların teknik direktörleri 25-30 yıl çalışmış ünlü isimler belli bir dönemden sonra altyapılara geri dönüyor. Milli takımda Guus Hiddink'le çalışırken, 'buradan sonra Ajax'ın altyapısının başına geçeceğim' demişti, şaşırmıştık. Düşünsenize Fatih Terim bir kulübün altyapısının başına geçiyor. Ama olması gereken bu. Hepsi arkadaşımız ama futbolu yeni bırakmış antrenörler hemen altyapının başına geçiriliyor ama bir şey veremiyor. Bir de asgari ücrete anlaştığınız maaşını da düzenli ödemediğini bir yapıda antrenörden de altyapıdan oyuncu çıkarmasını bekleyemezsiniz."