Hz. Mevlana'nın 742. vuslat yıl dönümü kapsamında Atakum Belediyesi tarafından organize edilen 'Hz. Mevlana Kalbe Düşünce' programı Samsunlulara ve çevre illerden program için Samsun'a gelenlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Şair, Yazar ve Televizyon Programcısı Serdar Tuncer ile Doç. Dr. Emin Işık'ın katılımıyla gerçekleşen program Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programı izlemek için saatler öncesinden sanat merkezinde yerini aldı. İlginin çok olması nedeniyle zaman zaman kısa süreli izdihamların olduğu programda merdiven boşlukları ve kapı girişlerinde insan seli yaşandı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman, Vakıflar Bölge Müdürü Ali Şahin, Atakum Belediyesi Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı programda üniversite öğrencileri başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.

'ÖLMEYECEK HOŞGÖRÜ'

Program öncesi yaptığı konuşmada Mevlana'nın önemine dikkat çeken Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Bugün burada anlatması bu kısa ömrümüze sığmayacak bir gönül dostunu anmak, anlamak bir nebze olsun yaşamak için bir araya geldik. Hz. Mevlana deyince hepimizin yüreğinde, hoşgörü, sevgi, saygı ve anlayış hissiyatı oluşur. Bu öyle herkese nasip olmayacak bir güçtür. Rabbine kavuşmayı bir vuslat olarak gören, bir Şeb-i Arus olarak gören o değerli gönül insanına, 742 yıl sonra bütün yüreğimizle selam olsun. Bugün burada asırlar geçse de tenler bedenler ölse de, yüreklerimize ektiği sevgi ve hoşgörü asla ölmemiş ve ölmeyecektir' diye konuştu.

'NE OLURSAN OL, YİNE GEL'

Programa gösterilen yoğun ilgi karşısında memnuniyet duyduğunu söyleyen ve bu memnuniyetini Mevlana'nın sözleri ile dile getiren Başkan Taşçı, 'Bugün burada muhteşem bir kalabalığı buluşturmanın mutluluğunu yaşadık. Herkesimden vatandaşımızı burada görmek bize Mevlana'nın, 'Gel, gel, ne olursan ol yine gel' sözünü hatırlattı. Mevlana gibi önemli bir değeri anlamak, onu en ince ayrıntısında kadar inceleyenlerden dinlemek için herkes gelmiş. Katılımcılarımıza ve bizleri bu güzel akşamda yalnız bırakmayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Daha farklı, güzel etkinliklerde buluşmaya devam edeceğiz. Atakum Belediyesi olarak kültürel, sosyal içerikli etkinliklerimizi vatandaşlarımıza sunmaya devam edeceğiz' şeklinde konuştu.

'KURAN-I KERİM'İN KÖLESİ MEVLANA'

Programın açılışını Mevlana'dan şiirlerle yapan ve şiir aralarını çağlar boyunca dile gelmiş aşk çağrıları ve özlü sözleri ile süsleyen Serdar Tuncer, Mevlana'nın sözlerinin sadece sosyal medyadan değil, kitaplarından okunması gerektiğini söyledi. Mevlana'ya filozof ya da hümanist demenin yanlış olacağını belirten Tuncer, 'O kendisini, 'Ömrüm oldukça Kuran-ı Kerim'in kölesi, Hz. Muhammed'in ayağının tozuyum' sözleriyle tanımlıyordu. Mevlana günahkara değil, günaha düşmandı. Yani hastaya değil, ur'a düşmandı' ifadelerini kullandı.
Programın bir diğer konuğu Doç. Dr. Emin Işık, Serdar Tuncer'le gerçekleştirdiği söyleşisinde mesnevinin ışığında nefis, aşk, kibir, cömertlik, gösteriş ve edep gibi insanın doğasında bulunan önemli kavramları anlattı. Şükür etmenin mutlu olabilmek adına önemli olduğunu belirten Doç. Dr. Emin Işık, 'Şeytan nefis ile çalışarak insanı yoldan çıkartır. Gerçek mutluluk ve huzur için şükretmek gerek' açıklamasını yaptı.

MELEK YÜZLÜLER BÜYÜLEDİ

Samsun Down Sendromlular Derneği'nden minikler, program sonunda gerçekleştirdikleri semazen gösterisi ile geceye damgasını vurdu. Gösteri boyunca alkış yağmuruna tutulan melek yüzlüler, gösterilerinin ardından ise uzun süre ayakta alkışlandı. Serdar Tuncer, kendisine verilen çiçeği, down sendromlu çocuklara vererek, semazen gösterisinden çok etkilendiğini dile getirdi. Şiirler, söyleşiler ve ilahiler eşliğinde tamamlanan programın ardından Başkan Taşçı, Serdar Tuncer'e Atakum ilçesinde gerçekleşen programın anısına bir hediye ve çiçek verdi.