Korukır, çok fazla eleştiri aldıklarını ve bundan rahatsız olduğunu söyledi.

Deneyimli çalıştırıcı, "O niye oynadı, bu niye oynamadı? Taraftara göre kadro yapacak halim yok. Birisi onu, birisi bunu istiyor. Kalem kağıt versem, bin tane farklı kadro çıkar. Oynatmasam niye oynamadı, oynatsam niye oynuyor oluyor. Bu kimin günahı" dedi


RİSKE ETTİK, OFANSİF OYNADIK
Samsunspor Teknik Direktörü Engin Korukır, antrenman öncesi gazetecilerin sorularını cevaplarken, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Taraftarlardan çok fazla eleştiri aldıklarını ve bunu hak etmediklerini söyleyen deneyimli çalıştırıcı, "Söylemek istediğim ama bu zamana kadar söylemediğim şeyler var. Herhalde kendimizi fazla mütevazi hissediyoruz. İkili averajlarda, avantaj elinde olmadığı zaman özellikle de dışarıda oynarken, riskleri almanız gerekiyor. Balıkesir maçı da bunlardan birisiydi. Riske ettik ve ofansif oynadık. Kendi hatamızla da gol yedik. Kötü oynamadık ama yenildik. Önümüzde de iki hafta kaldı, çıkıp bu zamana kadar olduğu gibi elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye konuştu.

BİZİM BURADA HİÇ Mİ EMEĞİMİZ YOK?
Korukır, şöyle devam etti: "Üzüldüğüm şeyler de var. Bazı tepkilerden teknik adam olarak üzülüyorum. Göreve geldiğimde yedincilik başarısızlık dedim. O zaman sonran üçüncüyle aramızdaki puan fark ikiydi. Hiç mi emeğimiz yok? Eleştiri, eleştiri nereye kadar? Taraftarlar tabi ki üzülüyor takımları başarısız olunca ama müsaade edin de hoca, teknik heyet, futbolcular, yönetim kurulundan kimse fazla üzülmüyordur. Cenazemiz oldu gidemedik, ailevi sorunlarımız oldu gidemedik, işimizin başında kaldık. Futbolcularımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Ben insanlardan az da olsa saygı istiyorum. Elimizdeki oyuncuların hangisinden daha çok faydalanacağımıza inanıyorsak, onları oynatıyoruz."

OYNATSAN OLMUYOR OYNATMASAN OLMUYOR
"Ben şimdi taraftarlara kalem kağıt versem, bin tane farklı kadro çıkar. Taraftara göre kadro yapacak halim yok. Birisi onu, birisi bunu istiyor. Oynatmasam niye oynamadı, oynatsam niye oynuyor oluyor. Bu kimin günahı. Sezon başında bu transferleri ben yapmadım. Ofoedu gol atarken iyi de, atmayınca mı kötü ? Ofoedu kötüymüş, pozisyonları kaçırıyormuş, ben ne yapabilirim. Ofoedu her takımın kadrosunda görmek istediği bir oyuncu, oynatmasam olay olur. Bizimki de böyle bir meslek. Herkesin istediğini değil, takım için doğruyu yapmak zorundayım. Sadece ben değil teknik ekibimle toplanıp takımı yapıyorum. Bu sadece benim de kararım değil. Kim iyi, kim kötü oturup değerlendiriyoruz."

KARAR VERECEK KAPASİTEDEYİM
"Biz 25 yıldır bu mesleğin içindeyiz. Doğruya karar verecek kapasiteyim. Balıkesir'den gece 3'de geldik, sabah idman yaptık. Bu oyuncular takdir edilmeli. Şimdi eski defterleri mi açalım. Bu takım kendi sahasında 9 kişi kalan takımı da yenemedi. Ben geldiğimden bu yana aldığımız puanlara bakın. Tamam ben kendimi övmek istemiyorum ama gerçekleri de herkes görsün. İnsanları eleştirirken ellerini vicdanlarına koysun. Biz Samsunspor'un daha iyi olması, hedefine ulaşabilmesi için buradayız. Bunun için de gerekeni yapıyoruz. Görevde olduğumuz sürece de yapacağız. Dediğim gibi kalan 2 haftada da çıkıp mücadelemizi vereceğiz, artık ligde durumumuz ne olacak ondan sonra belli olacak."

Selçuk KAYA