Havza'da 19 Ekim Muhtarlar Günü, düzenlenen bir dizi etkinlik kutlandı. İlçedeki muhtarları ağırlayan Belediye Başkanı Murat İkiz, "İmkanlarımız el verdiği sürece tüm muhtarlarımızın taleplerini yerine getirme gayreti içerisindeyiz" dedi.

Muhtarlar Günü kutlamaları kapsamında ilk olarak Havza Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Çavdar, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Havza Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Çavdar, muhtarlar adına ziyaret ettiği Belediye Başkanı İkiz'e çiçek takdim etti. Muhtarlık müessesesinin 1829 yılına dayandığını anımsatan Çavdar, yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturduğunu ve 2015 yılında 19 Ekim tarihinin Başbakanlık genelgesi ile Muhtarları Günü olarak kutlanmaya başladığını ifade etti.

DESTEK ALIYORUZ

İkiz, muhtarlık görevinin sevgi ve fedakarlık isteyen zor bir iş olduğuna dile getirerek, "Muhtarlarımıza destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Sorunların çözümü ve hizmetlerin vatandaşa ulaşması için muhtarlarımızla el ele veriyoruz. Amacımız Havza'ya hizmet, bu noktada en büyük yardımcımız muhtarlarımız. Bu nedenle muhtarlarımız halk içindeki temsilcilerimizdir. İlçemizin sorunlarının çözümünde muhtarlarımızdan büyük destek alıyoruz. İmkanlarımız el verdiği sürece tüm muhtarlarımızın taleplerini yerine getirme gayreti içerisindeyiz" dedi.