PTT 1. Lig'de play-off yarışında son iki haftaya girilirken, play-off mücadelesi veren takımlarda stres devam ediyor. Ayrıca ilk iki yarışında mücadele eden Karabükspor ve Alanyaspor'da da, Süper Lig stresi camiaları sarmış durumda.

KARDEMİR KARABÜKSPOR

Son dönemde kötü sonuçlar alan Karabükspor'da taraftar idman basarken, Karabükspor tribün liderinin sosyal medya hesabından açık şekilde tehdit savurması, camiayı iyice germeyi başardı. İlk 2'den çıkmak isteyen fakat rakibi Alanyaspor'un 1 puan gerisinde bulunan Karabükspor camiasında son haftalarda alınan sonuçlar ve özellikle de iç saha maçlarında yaşanan olaylar gündemi meşgul ediyor. İç sahada oynayacakları Adanaspor maçını mutlak kazanmak isteyen Karabük, PFDK'dan gelebilecek olan ceza haberi ihtimali nedeniyle gözlerini PFDK'ya çevirdi.

ALANYASPOR

İlk iki yarışında 1 puan farkla ikinci sırada yer alan Alanyaspor'da ise teknik direktör Hüseyin Kalpar, bütün enerjisini son iki maça verdi. Kendi evlerinde oynayacakları Göztepe maçı için Göztepe'nin eski maçlarını birçok kez izleyen Kalpar, son hafta deplasmanda oynayacakları Giresunspor maçı için de hazırlıklara şimdiden başladı. Göztepe'nin hedefinin kalmaması ve ligde rahat bir konumda olması nedeniyle, Alanyaspor'un rahat bir galibiyet alacağı düşünülürken, camianın Göztepe maçında rehavet istemediği biliniyor.

ADANA DEMİRSPOR

Lige son derece iyi başlayan fakat ilerleyen haftalarda eski performansını arayan Adana Demirspor ise, matematiksel olarak devam eden ilk 2 şansını kovalamaya devam ediyor. İlk iki şansını zora sokan Adana Demirspor, evinde oynayacağı Altınordu mücadelesini kazanarak en azından son hafta öncesinde play-off'ları garantilemek istiyor. Göreve getirilen Yılmaz Vural ile play-off mücadelelerinde iyi bir performans ortaya koyması beklenen Adana temsilcisi, bu hafta alacağı 3 puan ile play-off'ları garantiliyor.

ELAZIĞSPOR

Elazığspor'da ise bu hafta oynanacak olan Şanlıurfaspor maçında 3 oyuncunun eksik olması ve takımın iskeleti için en önemli futbolcular olarak görülen oyuncuların oynamayacak olması, teknik direktör Ogün Temizkanoğlu'nu düşündürüyor. Ayrıca, 8 aydır paralarını alamayan futbolcuların canla başla play-off için mücadele ettiğini ifade eden Temizkanoğlu, Karabük maçında yaşananlardan dolayı da Elazığ camiasının sıkıntıya düştüğünü dile getirdi. Tom ve Binya'nın kadro için çok önemli futbolcular olduğunu sözlerine ekleyen Temizkanoğlu, evlerinde oynayacakları Şanlıurfaspor maçını kazanmaları halinde play-off'a kalacaklarını ifade etti.

GİRESUNSPOR

Giresunspor'da bu hafta deplasmanda oynanacak olan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı hazırlıkları devam ediyor. Başkan tarafından açıklanan primlerin futbolcuları memnun ettiği ifade edilirken, play-off'a kalınması halinde kişi başı 30 bin TL, Süper Lig'e çıkılması halinde ise kişi başı 100'er bin TL prim dağıtılacağı açıklandı. Aynı zamanda Süper Lig'e hazır olduklarını dile getiren Giresun camiası, Gaziantep maçında alınacak olan puan ya da puanların kendilerini play-off'a taşıyacağını düşünüyor. Takımda moraller üst seviyede olurken, Gaziantep Belediye maçı için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

BALIKESİRSPOR

Play-off yarışının iddialı takımlarından olan Balıkesirspor ise, bu hafta deplasmanda oynayacakları Boluspor maçı için sıkı bir çalışma temposu yakaladı. Balıkesirspor'un Boluspor deplasmanında kazanmak için sahaya çıkacağı ve ellerindeki bütün kozları sahaya süreceği biliniyor. Deplasmanlarda aldığı başarısız sonuçları Boluspor maçına yansıtmak istemeyen Balıkesir temsilcisinin, Bolu deplasmanında 3 puan alması halinde play-off yarışında iddialı bir konuma geleceği düşünülüyor. Fakat son hafta kendi evlerinde oynayacakları 1461 Trabzon maçı nedeniyle gergin olan camianın, bu hafta oynanacak 1461 Trabzonspor – Denizlispor maçını yakından takip edeceği biliniyor. Kümede kalma yarışında 1461 Trabzonspor bu hafta kazanırsa, son hafta Balıkesir'e rahat bir konumda gelecek olması, Balıkesir temsilcisinin tek isteği olarak biliniyor.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ise kalan son iki maçını kazanarak play-off'a kalmaya çalışacak. Bu hafta kendi evinde Giresunspor'la karşılaşacak olan Antep temsilcisinin, bu maç için yoğun bir çalışmaya girdiği ve mutlak galibiyet parolasıyla maça çıkacağı biliniyor. Son hafta deplasmanda oynanacak olan Denizlispor mücadelesi ise Gaziantep temsilcisinin play-off umutları için en belirleyici maç olacakken, bu hafta alınacak sonuçlara göre camia play-off yarışından kopabilir. Son derece zorlu iki maçı kalan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un play-off umutları az da olsa devam ediyor diyebiliriz.

SAMSUNSPOR

Samsunspor'da play-off yarışında Balıkesirspor deplasmanında alınan mağlubiyet büyük bir yıkıma neden olurken, kalan son iki haftada alınacak olan iki galibiyet, rakiplerin performansına göre play-off'a kalmaya yetebiliyor. Bu nedenle evinde oynayacağı Yeni Malatyaspor mücadelesine sıkı bir şekilde hazırlanan Samsunspor'da teknik direktör Engin Korukır, bütün planını mutlak galibiyet üzerine kuruyor. Malatyaspor maçından alınacak galibiyet ve rakiplerin alacağı sonuçlara göre son haftaya kalacak olan play-off iddiası için Samsunspor hazırlıklarını devam ettiriyor. Özellikle Samsunspor taraftarında 1461 Trabzonspor – Denizlispor maçında 1461 Trabzonspor'un kazanamaması ve Boluspor – Balıkesirspor mücadelesinde Balıkesirspor'un kazanamaması düşünülüyor. Bu iki ihtimal gerçekleştiği takdirde, diğer maçlarda alınacak sonuçlar ne olursa olsun, Samsunspor'un play-off iddiası son haftaya kalıyor.

Bu hafta iki ihtimalin gerçekleşmesi halinde son hafta oynanacak olan Kayseri Erciyesspor – Samsunspor, Balıkesirspor – 1461 Trabzonspor, Adanaspor – Elazığspor maçları büyük önem kazanıyor.