Tekkeköy Belediyesi, vatandaşların sofrasından eksik olmayan başta ekmek olmak üzere unlu mamuller üretimi yapan fırınların kontrollerini gerçekleştirdi. Fırınların denetimlere ağırlık veren ekipler, fırınların ruhsatı, hijyen koşulları, saklama koşulları, gramaj denetimi ve standartlara uyulup uyulmadığı gibi birçok konuda denetim yaptı.
Zabıta ekiplerinin unlu mamuller üretimi yapan fırınların denetimine ağırlık verdiğini ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 'Ekmek bizlerin temel besin kaynakları arasında ilk sıralarda yer alan ve sofralarımızın olmazsa olmazıdır. Her eve giren ve sofralarımızın vazgeçilmezi ekmek ve unlu mamuller üretimi yapan fırınlarımızın denetimlerini halk sağlığı açısından önemsiyoruz. Buralarda üretilen ürünler hepimizin sofralarında tüketiliyor. Fırınlarda üretilen unlu mamullerin hijyenik koşullarda üretiminden başlayıp tüketimine kadar geçen süredeki tüm faktörler halk sağlığı açısından büyük önem arz ediyor. Bizler de bu bilinçle ilçemizdeki tüm fırınların ruhsat, temizlik, hijyen, saklama koşulları, kullanılan ürünler ve gramajı gibi bir çok konuda denetimler gerçekleştiriyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın ve bizlerin evlerimizde sofralarımızda sağlıklı ve standartlara uygun fırınlarda üretim yapılan unlu mamullerin tüketilmesini sağlamaktır' dedi.
Tekkeköy'de fırın denetimi
Tekkeköy Belediyesi zabıta ekipleri ilçe genelinde unlu mamuller üretimi yapan fırınların aylık rutin kontrollerini yaptı.
Yorumlar
Trend Haberler
Yavru Köpek Fiyatları 2024 Köpek Cinsleri Ve Fiyatları !
Twitter İfşa Haberleri
22 Nisan Fındık fiyatları ne kadar? Fındıkta Yükseliş Devam edecek mi?
Samsun'u Bekleyen Felaket: 7.2 Şiddetindeki Deprem Uyarısı
Başarılı Yaşam Koçu Fidan Atalay, Baharın Gelişini Kutladı ve İlgi Odağı Oldu
24 Nisan 2024 Samsun Elektrik Kesintileri Hakkında Bilgilendirme!