Havza heyeti, Havza Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Kaymakam Metin Yılmaz, Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar ve AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir'den oluşan heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek Havza OSB'nin son durumu ve ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

DESTEK ÇOK ÖNEMLİ

Kaymakam Yılmaz, Havza OSB'in bölgenin kalkınması ve göçün önlenmesi için önemli olduğunu belirterek, "Havza OSB, hem ilçeye hem de bölgeye olumlu katkılar sağlayacak. Yapılacak yatırımlar ile burada yeni bir sanayi bölgesi ve yaşam alanı oluşacak. Büyükşehir Belediyemizin verdiği destek bizim için önemli" dedi.

İLÇENİN GELECEĞİ BURADA

OSB'nin hızlı bir şekilde bölgede etkisini göstereceğini belirten Belediye Başkanı İkiz ise, "OSB artık yatırımcı kabul edecek durumda. Havza'nın geleceği burada yapılacak yatırımlar ile doğru orantılı. Ön görümüz OSB bölgesinde yeni bir yerleşim bölgesinin oluşacağı. Şehircilik anlamında planlamalarımız bu şekilde yapmaktayız. Büyükşehir Belediyemizin sanayi bölgemize destekleri ortada. OSB bağlantı yolu hızlı bir şekilde yapılıyor. Sayın Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'a desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BÖLGENİN GÖZBEBEĞİ

Havza TSO Başkanı Erkan Acar ise Havza OSB'nin geçici kabulünün yapıldığına dikkat çekerek, "İnşallah bundan sonraki süreçte organize sanayi bölgemiz bulunacak yatırımcılar ile birlikte hızla ilçemize ve bölgemize katkı sağlayacak. İlçede ve bölgede işsizliğe ve göçe çare olacak olan Havza OSB bölgenin gözbebeği olacak. Karadeniz'in en büyük OSB olan Havza OSB ikmal yollarına yakınlığı ile yatırımcılara cazip imkanlar sunuyor" ifadelerine yer verdi.

DESTEK SÖZÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Havza OSB'ye her türlü desteğin verildiğini, yapımına başlanan OSB bağlantı yolunun da en kısa sürede bitirileceğini belirtti.
Yılmaz, Havza OSB'ye yatırımcı bulunması konusunda da ellerinden gelen desteği vereceğini sözlerine ekledi.