Türk İmar-Sen Samsun Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu, Samsun Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya bazı sendika başkanları ve üyeler katıldı. Tek listeyle yapılan genel kurulda mevcut başkan Mustafa Çakır, güven tazeledi. Üyelere teşekkür eden Çakır, mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

AHLAK DIŞI HERYOLA BAŞVURUYORLAR

Kurulda konuşan Şube Başkanı Mustafa Çakır, 4 yıl boyunca fedakarlık içerisinde çalıştıklarını söyledi. Her türlü tehdit ve şantajlara rağmen geri adım atmadan dik durduklarını belirten Çakır, 'Türk Kamu-Sen'in bir üyesi olmak kolay değil. Karşımızda sendika diyemeyeceğim sendikamsı bir yapı var. Her şey mubah anlayışıyla etik ve ahlak dışı her yola başvuruyorlar. İktidardan destek aldıklarını söyleyen ama asla destek almayan, bazı kişilere şirin görünmeye çalışan bu yapı, kurumlarımızda karşımıza çıkıyor. Bu kişiler zaman zaman arkadaşlarımızı da tehdit ediyor. Biz, kamu çalışanlarının onurlu, azimli ve dik duruşlu mücadelesinden yanayız' dedi.

MENFAAT VE MEMNUN SEN

Türk Kamu-Sen'in 420 bin üyesi, Türk İmar-Sen'in 6 bin 500 üyesi ve Türk İmar-Sen Samsun Şubesi'nin 510 üyesinin bulunduğunu dile getiren Başkan Çakır, onurlu mücadelelerinden dolayı tüm üyeleri tebrik ettiğini belirtti. Çakır, 'Karşımızdaki güç tamamen menfaatten dolayı bir araya gelmiş. Menfaat ve memnun sen de diyebileceğimiz, bu sendikanın 40 bin üyesi vardı. Bugün bir milyon üyeden bahsediyorlar, insanları korkutarak ve sindirerek bu noktalara geldiler. Biz dik durmaya ve mücadeleye devam edeceğiz. Yakın zamanda adam gibi adamlar sizleri temsil edecek. Ayrıca bizler her zaman ilkleri yapmaya çalıştık. Yeni yönetim kurulunda, 2 kadın arkadaşımız görev yapacak, denetleme kurulunun tamamı ise kadın üyelerden oluşuyor. Şimdiden hayırlı olsun' ifadelerini kullandı.

BİZ ÇOK BÜYÜK BİR GÜCÜZ

Sendikaların bir araya gelmesi için çalıştıklarını dile getiren Türkiye Kamu-Sen Samsun İl Temsilcisi Levent Kuruoğlu ise, 8 katlı bir bina aradıklarını kaydetti. 11 sendikanın bir araya gelebildiği, içinde lokalinin olduğu bir bina bulmak istediklerini ifade eden Kuruoğlu, 'En yakın zamanda bu binaya geçeceğiz. Türk Kamu-Sen'in 420 bin üyesi var ve en büyük şubelerinden biri de 13 bin 500 üyesiyle Samsun… Biz aslında çok büyük bir gücüz, bu dönem de fırıldak gibi dönenler olabilir ama Samsun'da oradan oraya savrulmayan, dik duran, mücadele eden, makamları ve mevkileri elinin tersiyle iten 13 bin 500 kişi var. Gittiğiniz her yerde şunu söyleminizi istiyorum: 'Ben Türk İmar-Sen, Türkiye Kamu-Sen üyesiyim.' Sadece 'biz' varız diyenler, yüzlerce Türkiye Kamu-Sen üyesinin olduğunu görsün' diye konuştu.

Konuşmalardan sonra emekliye ayrılan Türk İmar-Sen'in 5 üyesine katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

Zeynep Irmak ÖCAL