Satoğlu, Orta ve Doğu Karadeniz'de fındık ürünü için bu yıl 90 bin poliçe yapıldığını kaydetti.

Fırtına ve zirai don hasarının daha çok Giresun'da etkili olduğunu belirten Satoğlu, bu yıl bölgede fırtına ve zirai don hasarlarının yoğun olduğunu hatırlattı.

Mart ayından bu yana zirai dondan çok, fırtına hasarlarının daha fazla olduğuna dikkati çeken Satoğlu, "Bu yıl üst üste fırtınalar yaşandı. Orta ve Doğu Karadeniz'de 90 bin sigorta işlemi yapılırken, bize 65 bin hasar ihbarı geldi. Bu ihbarların da 45-46 bini sadece Giresun ilimize ait. Büyük bölümü de fırtına hasarlarıyla ilgili. 13-15 bin de zirai don ihbarları mevcut." dedi.

Satoğlu, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ve 10 gün içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini dile getirerek, "Yoğun bir şekilde ekspertiz çalışmalarını yapmaya başladık. Bölgede 200 civarında eksperle hasar çalışmalarını sürdürüyoruz. Hasar dosyasının büyük kısmının ön tespitleri tamamlanmış durumda." diye konuştu.

Satoğlu, dosya işlemlerinin tamamlanmasının ardından hasat döneminde de hasar ödemelerinin başlayacağını bildirdi.

Satoğlu, TARSİM olarak fındığın önemini iyi bildiklerini ve gereken hassasiyeti gösterdiklerini ifade ederek, "Fındık önemli ve stratejik bir ürün. Bizim açımızdan da önemli. Dolayısıyla burada olabildiğince tüm hassasiyeti gösteriyoruz" dedi.