Bir dönem katıldığı Yetenek Sizsiniz adlı yarışmaya katılıp finale kadar yükselen "Fırıldak Mustafa" lakaplı Mustafa Erden'den iki yıldır haber alınamıyor.

Milliyet'te yer alan habere göre, Kütahya'nın Simav ilçesinde çöplerden topladığı hurdaları satarak geçimini sağlayan ve 2010 yılı 'Yetenek Sizsiniz' yarışmasında finale kalan 'Fırıldak Mustafa' lakaplı Mustafa Erden'den 6 Mayıs 2014 tarihinden bu yana kayıp.

Bir işi olduğunu söyleyip 6 Mayıs 2014 günü saat 18.00 sıralarında Kekliktepe Mahallesi İsmail Hakkı Yıldırım Caddesi'ndeki evinden ayrılan Mustafa Erden (38), gözlerini kendi ekseni etrafında fırıldak gibi çevirdiği ve bir plastik leğen içerisinde iki madeni parayı ters yönde saatlerce döndürebildiği için çevresi tarafından 'Fırıldak Mustafa' olarak tanınıyor. Oğlunun gece boyunca eve gelmemesi ve telefonlarına cevap vermemesi üzerine baba Mehmet Erden, polis ve savcılığa kayıp başvurusunda bulunmuştu.

En küçük çocukları olan Mustafa'dan 2 yıldır haber alamadıklarını belirten Mehmet ve Fadime Erden çifti, "Kendisini tüm Türkiye yarışma ve magazin programlarından tanır. Acun Ilıcalı'nın sunduğu 'Yetenek Sizsiziniz' programında finale kadar yükselmiş ve elenmişti. O dönemde matematik alanında kendisine sorulan zor sorulara anında cevap verebilmesi ve zekası nedeniyle 'Yağmur Adam' lakabı takılmıştı.

Öte yandan, Simav'da polis ve jandarmadan oluşan arama ekiplerinin çeşitli tarihlerde Mustafa Erden'i ilçenin dört bir yanında aradıkları ancak bir sonuç çıkmadığı bildirildi.