Türkiye Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu'nun Sevgi Gölü'nde düzenlediği Gaziantep Yöresel Ürünler Fuarı törenle açıldı.

10 Mayıs'a kadar açık kalacak fuar, yağmura rağmen yoğun ilgi gördü. Gaziantep'in zengin yöresel lezzetlerini Samsunlularla buluşturan fuar hakkında bilgi veren Türkiye Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Ahmet Öner, "Samsun ve Gaziantep kültürünü bir araya getirmek istedik" dedi.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Yoğun bir ilgi ile karşılaştıklarını kaydeden Öner, "Düzenlediğimiz bu fuarda birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirmek istedik. Samsun ve Gaziantep kültürünü bir araya getirdik. Samsun'da Gaziantep ürünlerini, kültürünü tanıtmak gurur verici. Bu anlamda Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Samsun'daki fuardan sonra Bafra'da da bir fuar açacağız. Samsunluları buradan sonra oraya da davet ediyoruz" diye konuştu.

GURUR DUYUYORUZ
Gaziantepli esnafl Ali Kaya, Samsun halkına hizmet vermekten gurur duyduklarını belirterek, "Gaziantep Nizip'in tatlarını Samsunlulara tanıtmaya geldik. Dünya çapında marka olan Altın Bıçak ödüllü Mustafa Yıldız ile kuzu tandır, kuzu çevirme gibi muhteşem tatlarımızı Samsunlularla buluşturduk. Yoğun bir ilgi görüyoruz. Samsunlulara teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Sercan Kızılaslan ise ürünlerin ilk günden bittiğini belirterek, salça, turşu, biber, nar ekşisi gibi ürenlerle fuarda hizmet verdiklerini söyledi.

Ayşe KUŞCU