Samsunspor Taraftarlar Derneği 1984 Söğütlübahçe, Samsun 19 Mayıs Stadı'na lig sona erdiğinde tören düzenlenerek veda edilmesi çağrısında bulundu.

Yapılan yazılı açıklamada, "23 Şubat 1975 yılında yapılan ve başarılara, sevinçlere ,hüzünlere, göz yaşlarına, Temel'e, Nuri Asan'a, Menteşoğlu'na, Muzaffer'e, Emin'e, Ercan'a, Timofte'ye, Serkan'a, Celil'e, Teoman Taş'a, Şirin Ana'ya ve sayamadığımız nice efsanelere, 4-0'lık Fenerbahçe galibiyetlerine, Galatasaray'ın 1 puan için zaman geçirmelerine, ezeli rakibimiz Trabzon maçlarına, Balkan şampiyonluğuna, hayatımız boyunca unutamayacağımız anlara tanıklık eden 19 Mayıs Stadyumu'na veda etmek hiç de kolay olmasa gerek.

Hislerimizi, duygularımızı tarif edebilecek ne kelime ne de hüzünlü beste var. Kırgınız. Kavgalıyız. Hiçbir veda organizasyonu yapamadan, bir oldu bittiyle mabedimize veda etmeyi kabul etmiyoruz. Bu hatanın düzeltilmesini, lig sona erdiğinde efsane futbolcularımızın, saygınlığını kaybetmeyen kulüp yöneticilerimizin, 1989'da hayatını kaybeden futbolcularımızın ailelerinin katıldığı, stadyumun dört bir yanının pankartlarla ve meşalelerle süslendiği bir veda gecesi düzenlemesini en doğal hakkımız olarak istiyoruz. Taraftarımızdan da stadı tıklım tıklım doldurmalarını ve akabinde koreografi ile noktayı koymamız gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerine yer verildi.