Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Kamil Güler, Müdür Yardımcısı Dr. Erdinç Özöğlu da yer aldı. Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. İsmail Kasapoğlu, koruyucu önleyici sağlık hizmetlerinin kentte ön plana çıktığını söyledi. Dr. Kasapoğlu, çalışmalarda başarı oranı ne kadar yüksek olursa, ülkenin geleceğinin sağlıklı nesillere emanet edilmiş olunacağını kaydetti.

Sigaranın zararlarını iyi anlatıp, gençlerin korunması halinde sigaraya bağlı kanser, kalp vb. hastalıklarında önüne geçileceğinin altını çizen Dr. Mustafa Kasapoğlu, 'Sağlıklı beslenme, kahvaltının önemini çocuklarımıza öğretebilirsek obeziteyi önlemiş oluruz. Basit kitlerle kolon, rahim ve meme kanseri için tarama, tahlil yapıyoruz. 50 yaş üzeri herkes kolon kanseri, 35 yaş üzeri bayanlar rahim ve meme kanserinin erken teşhis ve tedavisi için aile hekimlerimize ve Kanser Erken Teşhis Tarama Merkezleri'ne (KETEM)'e başvurmalarını istedi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise kentte koruyucu önleyici sağlık hizmetlerinin her safhasında yer alacaklarının altını çizerek, ilgililerin bu konuda vatandaşlarımıza ulaşması için tüm desteği vereceklerini vurguladı. Başkan Yılmaz, 'Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmaları önemsiyoruz bu çalışmalara her türlü katkıyı sağlayacağız' ifadelerini kullandı.

GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARETİ

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Orta Karadeniz Bölge Müdürü Nurullah Erem, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Gümrük faaliyetleri ile ilgili olarak Başkan Yılmaz'ı bilgilendiren Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Orta Karadeniz Bölge Müdürü Nurullah Erem, Samsun adına önemli çalışmalara imza atacaklarını vurgulayarak, 'Arkadaşlarımızla birlikte görev ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Öncelikle yürüteceğimiz çalışmalarımızda verimli bir hizmet için kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile ilişkilere önem vereceğiz' dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, Gümrük sahalarındaki teknolojik gelişmelerin kent için büyük önem arz ettiğini vurgulayarak, 'Gümrük Müdürlüğü'nün faaliyetleri Samsun ekonomisi ve turizmi için büyük önem taşıyor. Çünkü şehrimiz, kara, hava, deniz ve demiryolu ağına sahip dört ilden bir tanesi olarak ülkemizin önemli üretim ve ihracat merkezlerinden. İhracatımızın artırılması konusunda gümrük işlemleri büyük önem arz ediyor. Son dönemde gümrükte baktığımız teknolojik gelişmeler ise oldukça sevindirici' şeklinde konuştu.