13 Mayıs'ta vizyona girecek olan Ana Yurdu filmi , romanını bitirmek için anneannesinden kalan köy evine giden Nesrin'le beklenmedik bir şekilde ziyaretine gelen annesi Halise'nin gerilimi yükselen hikayesini konu alıyor. Yönetmenliğini Senem Tüzen'in yaptığı, Esra Bezen Bilgin ve Nihal Koldaş'ın başrollerini paylaştığı "Ana Yurdu" filminin ön gösterimi yapıldı.

Filmin senaristi ve yönetmeni Senem Tüzen, çekimlerin 6 haftada tamamlandığını belirterek, "Bu film anne ile kızı arasındaki tutkulu aşk hikayesini anlatıyor. Kız evlatlardan annelerine bir aşk mektubu da diyebiliriz. Gerçek aşk, hakikati arar. O yüzden de çok sert, beklenmedik noktalara getirebilir insanı" dedi.

Tüzen, seyircilerin filmle ilgili görüşlerini merak ettiğini belirterek, "Filmin konusunu annemle yaşadıklarım, diğer anne kızlarda gözlemlediğimle oluşturdum. Senaryo yazmak için memlekete gitmiştim. Annem geldi. Filmin başında yer alan komediyi annemle ilişkilerden çıkardım. Benim için filme hazırlanma ve filmi bitirdikten sonraki dönem, daha zor ve stresli. Benim için film çekmenin en güzel aşaması set. Her şeyi yıkıp, yaptığın yer set" ifadelerini kullandı.

35. İstanbul Uluslararası Film Festivali'nde FIPRESCI (Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu) Ödülü kazanan film, Sinema Yazarları Derneği'nin En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu ödülünün de bulunduğu 5 ödülü aldı. 31. Varşova Film Festivali'nde FIPRESCI (Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu) Ödülü'ne layık görülen film, NETPAC (Asya Filmleri Teşvik Ağı) jürisi tarafından En İyi Asya Filmi seçildi.