Süper Lig'de bitime 1 hafta kala şampiyonluğu garantileyen ve kasasına 170 milyon TL koyan Beşiktaş, transfer çalışmalarına hız verdi. Maddi açıdan gelen 170 milyon TL ile rahatlayan yönetim, gelecek sezon için iddialı bir takım kurmak için düğmeye bastı. Özellikle Hollandalı yıldız Arjen Robben ile ilgilenen Beşiktaş'ın, Fenerbahçe'nin de ilgilendiği yıldız futbolcuyu transfer etmek için elinden geleni yapacağı ifade edildi. Maddi açıdan problem olmaması ve yıldız futbolcunun gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek istemesinin, transferin önündeki engelleri kaldırdığı ifade ediliyor. Bu transferle ilgilenen Erdal Torunoğulları, Hollanda'da temaslarına ara verdiği Robben için tekrardan girişimlere başladı.

Bu hafta Almanya'ya gitmesi beklenen Torunoğulları'nın, Robben ile masaya oturacağı ve anlaşma zemini arayacağı ifade ediliyor. Beşiktaş Robben'i aldığı takdirde Şampiyonlar Ligi için son derece iddialı bir konuma geleceği düşünürken, Robben gibi tecrübeli bir futbolcunun Oğuzhan'ın da performansını arttıracağı ifade ediliyor. 32 yaşına gelen yıldız futbolcunun gelecek sezon Almanya'da kalmayacağı iddia edilirken, Robben'e özellikle Türkiye olmak üzere, Çin ve ABD'den de transfer teklifleri geliyor.

Beşiktaş'ın Robben dışında kasasına koyduğu parayla birlikte 3 bölgeye transfer yapmak istediği öğrenilirken, yönetimin Robben; sol bek, sağ bek ve ön libero transferleri yapmak istediği iddia edildi. Transfer çalışmalarına Süper Lig'in son haftasında karşılaşacakları Konyaspor mücadelesinden sonra hız verileceği ifade edildi.