IŞİD'e karşı yürütülen mücadele devam ederken, istihbarat birimlerine 19 Mayıs için önemli bir istihbarat düştü. IŞİD terör örgütünün, Türkiye'de kanlı eylem yapma hazırlığında olduğu ifade edilirken, terör örgütünün ilk hedefinin 19 Mayıs törenlerinde özellikle Anıtkabir olduğu ifade edildi. Ayrıca Ankara Cebeci'de bulunan askerlik şubesine de saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen IŞİD'in, örgüte yakın internet sitelerinde yaptığı paylaşımlar istihbarat birimlerinin yakın takibine girdi.

IŞİD'in büyük şehirlerde 10 farklı eylem yapma planı konusunda da yetkililere bilgi verildi. IŞİD'in internet sitelerini ve Konstantiniye adlı dergisini takibe alan istihbarat birimleri, örgütün polis ve askerleri 'Kafir' olarak niteleyip öldürmenin caiz olduğunu ilan ettiğini belirledi. Terör örgütü IŞİD'in 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda hedefine Anıtkabir'i koyduğunu tespit eden istihbarat birimleri, örgütün askeri yerleşkelere de saldırı planladığını rapor etti.

BİLGİ MİT'TEN

MİT, IŞİD'in hedefine ABD Büyükelçiliği'nin yanı sıra Ankara'nın Cebeci semtindeki askerlik şubesini de koyduğu uyarısında bulundu. IŞİD mensubu 10 teröristin Gaziantep üzerinden ülkeye giriş yaptığını belirten MİT, örgüt üyelerinin Ankara başta olmak üzere büyük şehirlerde 10 farklı eylem yapmayı planladığını bildirdi. Öte yandan Şanlıurfa'da 3 Mayıs'ta bir çöp konteynerinde bulunan intihar yeleği ve mühimmat, bölgede güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Kod adı Hüseyin Al Ali olan teröristin yanında getirdiği malzemeleri bir kişiye verdiğini belirleyen istihbarat birimlerinin, fotoğrafını elde ettikleri bu kişinin kimliğini tespit etmeye çalıştığı öğrenildi.

İstihbarat birimleri güvenlik güçlerini uyararak, olası saldırılar için alarm verilmesini ve tedbirlerin arttırılmasını talep etti.