Kilis ve yöresinde geçmişi yüz yıllara dayanan kelle paça çorbası içme geleneği sürerken, 40 yıldır kelle paça yaparak, satan Ahmet Acembaba, yaklaşık bir asırdır bu işi yaptıklarını ifade etti. Baba mesleği olduğunu belirten Acembaba, 'Babam da 40 yılı aşkın bir süre kelle paça üreterek sattı. Bende 40 yıldır bu işi yapıyorum. Kilis'te, özellikle sabah ve akşamları kelle paça içiyorlar. Kelle paça gerçekten çok lezzetli ve sağlık açısından da faydalıdır. Kelleler kaynatıldıktan sonra siyah etinden ve kendi suyundan yapılıyor. Özel sarımsaklı ve sarımsaksız sosu konularak acı biber ve baharat eklendikten sonra servis ediliyor. Babam bana, bende oğluma bu mesleği öğrettim. Eskiden kelle paça tüketenlerin sayısı daha fazaydı. Gün geçtikçe kelle paça içenlerin sayısında düşüş var' diye konuştu.
Kilis'te Kelle Paça Geleneği Sürüyor
Kilis'te, vatandaşlar sabah ve akşamları kelle paça içme geleneğini sürdürüyor.
Yorumlar
Trend Haberler
Yavru Köpek Fiyatları 2024 Köpek Cinsleri Ve Fiyatları !
Twitter İfşa Haberleri
22 Nisan Fındık fiyatları ne kadar? Fındıkta Yükseliş Devam edecek mi?
Samsun'u Bekleyen Felaket: 7.2 Şiddetindeki Deprem Uyarısı
Başarılı Yaşam Koçu Fidan Atalay, Baharın Gelişini Kutladı ve İlgi Odağı Oldu
Samsun'da 21 Nisan 2024 Bölgesel Elektrik Kesintileri!