Samsun haber gazetesi
X Reklamı Kapat

Kilis'te Kelle Paça Geleneği Sürüyor

Kilis'te, vatandaşlar sabah ve akşamları kelle paça içme geleneğini sürdürüyor.

Kilis'te Kelle Paça Geleneği Sürüyor


Kilis ve yöresinde geçmişi yüz yıllara dayanan kelle paça çorbası içme geleneği sürerken, 40 yıldır kelle paça yaparak, satan Ahmet Acembaba, yaklaşık bir asırdır bu işi yaptıklarını ifade etti. Baba mesleği olduğunu belirten Acembaba, 'Babam da 40 yılı aşkın bir süre kelle paça üreterek sattı. Bende 40 yıldır bu işi yapıyorum. Kilis'te, özellikle sabah ve akşamları kelle paça içiyorlar. Kelle paça gerçekten çok lezzetli ve sağlık açısından da faydalıdır. Kelleler kaynatıldıktan sonra siyah etinden ve kendi suyundan yapılıyor. Özel sarımsaklı ve sarımsaksız sosu konularak acı biber ve baharat eklendikten sonra servis ediliyor. Babam bana, bende oğluma bu mesleği öğrettim. Eskiden kelle paça tüketenlerin sayısı daha fazaydı. Gün geçtikçe kelle paça içenlerin sayısında düşüş var' diye konuştu.



EN ÇOK OKUNANLAR

Samsun Haber Şehidin eşi ve çocukları aynı uçakla geldi

1 Samsun Haber: Şehidin eşi ve çocukları aynı uçakla geldi

Kavşakta otomobille çarpışan cip takla attı 1 ölü, 2 yaralı

2 Kavşakta otomobille çarpışan cip takla attı: 1 ölü, 2 yaralı

İzmirde ilk teravih namazı kılındı

3 İzmir'de ilk teravih namazı kılındı

Bartın Üniversitesi 9uncu mezunlarını verdi

4 Bartın Üniversitesi 9'uncu mezunlarını verdi


SIRADAKİ HABER