Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında her yıl Samsun'dan Ankara'ya sporcular eşliğinde yola çıkan sevgi bayrağını ve Samsun toprağını Kurtuluş Yolu üzerindeki Tütün İskelesi'nde düzenlenen törenle uğurladı.

BAYRAĞA SAHİP ÇIKIYORUZ
Samsun gençliğinin Atatürk'e olan bağlığınını ifade etmek için sevgi bayrağının ve Samsun toprağının her yıl Cumhurbaşkanı'na sunulmak üzere yola çıktığını kaydeden ADD Şubesi Başkanı Işık Özkefeli, ''Fakat 2012 yılı itibariyle sevgi bayrağının taşınması resmi protokolden kaldırıldı. Ama biz ADD Samsun Şubesi olarak sevgi bayrağına sahip çıktık ve her yıl en büyük Cumhurbaşkanı olan atamıza, anıtkabire sunulmak üzere bisikletçilerimizle yola çıkardık. Bu sene de sevgi bayrağımıza sahip çıkıyoruz. Bisikletçilerimiz, İlkadım İskelesi'nden yola çıkıyorlar. Yolları açık olsun'' diye konuştu.

Konuşmanın ardından Başkan Özkefeli bayrağı öperek bisikletçilere verdi, bayrağı yine öperek teslim alan bisikletçiler alkışlar eşliğinde yola çıktı.

Zerrin SOMUNCU