Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bir lisede elinden yaralanan öğrenciye müdahale etmek için okula giden 112 Acil Servis ekibi, burada yaşanan tartışmanın ardından öğrencilerin saldırısına uğramış; ambulans şoförü Cemal Aşkar (48) ile stajyer Acil Tıp Teknikeri Birkan Göç (18) yaralanmıştı.

Samsun Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Oğuz Uzun, yönetim kurulmu üyeleri ve bazı hekimler, 112 Acil Servis'in Fevzi Çakmak İstasyonu'nda saldırıya uğrayan sağlık ekibini ziyaret etti. Sağlık İl Müdürü Dr. Yusuf Köksal'ın da katıldığı ziyarette sağlıkçılara uygulanan şiddet kınandı.

TAKİPÇİSİYİZ
Sağlık İl Müdürü Yusuf Köksal, hiçbir şiddeti onaylamadıklarını belirterek, "Sadece hayat kurtarmak olan sağlık ekibimize bu tür bir saldırının olması hiçbir türlü kabul edilemez. Bu saldırının bir eğitim yuvasında yaşanması bizleri daha da üzdü. Bunun için ekibimizin de saldırganlar hakkında şikayetçi olmasıyla bizde her türlü hukuki ve yasal süreçte kendilerine destek olacağız. Bakanlığımzı avukatları da bunun takipcisi olacak" diye konuştu.

YANINIZDAYIZ
Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Oğuz Uzun ise, "Yönetime yeni gelmemiz nedeniyle ekibimize bugün ziyarette bulunabildik. Kendilerine geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz. Bu tür saldırıların sadece şehrimizde değil tüm ülke genelinde artık sona ermesini istiyoruz. Sağlık ekipleri hayat kurtarmak için vardır. Bunun için bu tür bir saldırının özellikle de bir eğitim yuvasında olması bizleri son derece üzmüştür. Mesleğe yeni başlamış bir hekim arkadaşımız ve ekibine böyle bir saldırıyı kesinlikle kınıyoruz. Oda olarak bizlerde sağlık ekibinin her zaman yanında olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Oğuz Uzun, ekipte görevli Dr. Özgünur Bacaksız'a diğer sağlık personeli adına çiçek verdi.

Bayram OK