Mustafa Kemal Atatürk'ün Havza'ya gelişi olan 25 Mayıs'ta her yıl gerçekleştirilen festival, terör şehitlerine saygı nedeniyle iptal edildi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Kutlama Festivali'nin ülkede meydana gelen ve Türkiye'yi yasa boğan terör saldırıları nedeniyle 25 Nisan'da alınan karar gereği iptal edildiğini söyledi. İkiz, "Ülkemizde son dönemde arka arkaya meydana gelen üzücü olaylar nedeniyle verdiğimiz şehitlerimiz, hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve onların yakınlarının yaşadığı acılar, hepimizi derinden etkilemiştir. Bu sebepten ötürü 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Kutlama Festivali etkinliklerini, son derece üzücü bu gelişmeler üzerine bu yıl komitemiz tarafından iptal edilmişti. 25 Mayıs Atatürk'ün Havza'ya gelişini anma ve kutlamaları Havza Kaymakamlığımız ve belediyemiz işbirliği ile tertip edilen bir dizi etkinlikle gerçekleşecek' dedi.

RESMİ KUTLAMALAR YAPILACAK
İkiz, kutlama etkinlikler kapsamında 24 - 25 ve 26 Mayıs'ta Havza Kaymakamlığı, Havza Belediyesi ve Türk Kızılay'ı işbirliği ile üç gün sürecek kan bağışı etkinliği düzenlendiğini belirterek, "Ayrıca şehir stadına 25 Mayıs Atatürk'ün Havza'ya gelişini anma ve kutlama etkinlikleri kapsamında resmi kutlamalar yapılacak. Yine aynı gün saat 17.00'de 'Milli Mücadelede Havza' konulu konferans düzenlenecek. Tüm halkımızı etkinliklere davet ediyorum. Bunların yanı sıra 24 Mayıs günü ülke genelindeki hemşeri derneklerimizin katılımı ile Havzamız için neler yapılabileceğini görüşeceğimiz istişare toplantımız olacak" diye konuştu.