Samsun'un Canik İlçesi Yavuzselim Mahallesi'nde bulunan Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Yavuzselim Gençlik Merkezi'nde, lise gençlere darbuka eğitimi verilmeye başlandı. Yavuz Selim Mahallesi Gençlik, Kültür, Sanat, Eğitim ve Spor Derneği tarafından organize edilen kurs, Halk Eğitim ve İŞKUR desteğiyle gerçekleştiriliyor. 15'i kız 25 gencin katıldığı darbuka kursları oldukça neşeli geçiyor.

KONSER VERECEKLER

Yavuz Selim Mahallesi Gençlik, Kültür, Sanat, Eğitim ve Spor Derneği Başkanı Kemal Şutşur, "Mahallemizde, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt'un desteği ile Gençlik Eğitim Merkezi açtık. Bu merkezimizde Halk Eğitim ve İŞKUR desteği ile gençlerimize ritim, gitar, darbuka, ilahi tasavuuf gibi kurslar veriyoruz. Bu kurslar ile gençlerimizi sanatsal faaliyetlere yönlendiriyoruz. Kurslar sonunda gençlerimize iş imkanı sunmayı planlıyoruz. Müzik sanatında romanlar olarak bizler yetenekli kişileriz. Bunun için de gençlerimize müzik eğitimi vererek güzel sanatlar okumaları için bir bakıma destek sağlamış oluyoruz. 2 Haziran'da gençlerimiz mahallemizde bir konser verecek" dedi.

DESTEĞE TEŞEKKÜR

Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Selim Gökçen ise "Mahallemizde meslek ve müzik eğitimlerinin verilmesini sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Gençlerimiz bu eğitimlere azimliler. Gençlerimiz üzerlerine düşen vatandaşlık görevi yerine getiriyorlar" diye konuştu.

HEPSİ YETENEKLİ

Darbuka öğretmeni Ahmet Abrur da, "Bu mahallede büyüdüm, müzik öğertemenliği bölümünü bitirdim. Mahallemizde açılan bu merkezde kendi gençlerimize müzik öğretmenliği yapmaktan dolayı mutluyum. Gençlerimizin Allah vergisi bir yeteneği var. Kızlarımız bu konuda daha yetenekli ve sağduyulular" dedi.

Bayram OK