Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, gençlerin sporla tanışmaları ve mahallerinde spor yapabilmeleri için hayata geçirdiği; futbol, basketbol ve voleybol sahalarından oluşan mahalle tipi spor tesislerinin sayısı her geçen gün artıyor.

Ülke genelinde 582 mahalle tipi futbol, basketbol ve voleybol sahasının yapımı tamamlanırken, 494 tesisin yapımı ise hızla devam ediyor. Söz konusu tesisler de tamamlandığında ülke genelinde mahalle tipi spor tesislerinin sayısı bin 76'ya yükselecek.

ARAZİ BELEDİYEDEN

Mahalle tipi spor tesislerinin yapımında bölgelerinde spor tesisi olmayan yerlere öncelik veriliyor. Bakanlık tesislerin yapımında yerel yönetimlerle birlikte çalışıyor. Belediyeler arazi tahsis ederken, bakanlık ekonomik olarak destek sağlıyor. Tesisler sayesinde aileler, çocuklarının mahallede yer alan spor tesislerinde vakit geçirmelerinden dolayı rahat oluyorlar. Güvenli bir ortamda, spor yapma imkanına kavuşan gençler de bu durumdan oldukça memnun.

AK PARTİ'DEN ÖNCESİ VE SONRASI

Bu tesislerin yapımına büyük önem veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "AK Parti hükümetiyle ülke sorunda tesisleşmeye de büyük önem verildi. Cumhuriyet döneminden bu yana ülkemizde 2002 yılına kadar 1575 spor tesisi yapılmış. Şu anda bu sayı 3 bin 339. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002'den sonra başlatmış olduğu, şu anda başbakanımızın devam ettirdiği o ivme ile biz bu noktaya geldik. Fiziki imkanı yapmak yeterli değil ama olmazsa da olmaz" dedi.

TESİSLER OLMALI

Bakan Kılıç, şöyle devam etti: "Yani spor salonunuz, stadyumunuz, sahanız, yüzme havuzunuz olacak. Bunlar olacak ki içerideki sporcu kendini yetiştirebilsin. İçindeki sporunun kendini yetiştirmesi önemli, biz bunun için çalışıyoruz. 14 yıldır vaat ettiklerimizi yaparak bugünkü başarılarımızı elde ettik. Referansımız yaptıklarımızdır, bu yaptıklarımız da yapacaklarımızın da teminatıdır. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın da her zaman ortaya koyduğu tavır da olduğu gibi biz yapacaklarımızı söylüyoruz."

SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ

"Geçen sene söz vermiştik; en kısa zamanda mahalle tipi spor tesislerine başlayacağız diye. Allah'a şükür sözümüzde durduk. Kısa bir zamanda ülke genelinde bugüne kadar 582 mahalle tipi futbol, basketbol ve voleybol sahasının yapımı tamamladık. 494 tesisin yapımı ise hızla devam ediyor. Söz konusu tesisler de tamamlandığında ülke genelinde mahalle tipi spor tesislerinin sayısı bin 76'ya yükselecek. Tabiri caizse gençlerimiz spor yapsın diye, tesisleri onların ayaklarına götürerek yapıyoruz."

GENÇLERİMİZ GELECEĞİMİZ

"Mahalle arasında yapılan tesislerle ilgili ailelerden ve gençlerden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu tesisler sayesinde ailelerimiz, çocuklarının nerede vakit geçirdiğini biliyor. Çocuklarımız bu sayede toplum kurallarına uymayı, coşkuyu, dostluğu, birlik ve beraberlik duygusuyla hareket etmeyi öğreniyor. Bu tesislerde ayrıca yetenekli sporcuların ortaya çıkması için de zemin hazırlamış oluyoruz. 'Gençlerimiz, ülkemizin geleceğidir' anlayışı ile yatırımlarımıza devam edeceğiz."