Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Belediyesi'nin ortaklaşa 'Hasret Gecesi' etkinliği düzenledi.

Etkinliğe Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Samkon Onursal Başkanı Kaya Aşçı, Bafra Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Hacıoğlu, Bayrampaşa Bafralılar Dernek Başkanı İbrahim Mete ve Başkan Yardımcısı Mehmet Aşçı, Çetinkaya Köyü Bafralılar Dernek Başkanı Ahmet Çelik, İstanbul Bafraspor Kulübü Onursal Başkanı Aydın Dursun, Yakıntaş Köyü Dernek Başkanı Necati Karagöz ve Başkan Yardımcılarından Adem Karagöz ve Şaban Çelebi, Dereler Köyü Dernek Başkan adına Seyfi Kılıç, Beyüzevler Dernek Başkanı Erkan Çil ve Gerzeliler Köyü Derneği Başkanı Ramazan Elik katıldı.

ŞİMDİ İHTİYACIMIZ VAR
Bafra Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Hacıoğlu, İstanbul'da 12 Bafra Derneği olduğunu ve hepsine ulaştıklarını ve biraraya getirdiklerini söyledi. SAMKON Onursal Başkanı H. Kaya Aşcı da, 'İstanbul-Bafra buluşmasının ilki olan bu akşamın ehemmiyetini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu akşam burada buluşmalarımızın devamını getirmek için neticeye varmamız, senede bir defa büyük organizasyonlarla bir araya gelmemiz lazım. Bizim işadamlarımız, futbolcularımız, ünlülerimiz, önemli makam ve mevkilerde olan hemşerilerimiz var. Bizlerin onlara emekli olduktan sonra değil şimdi ihtiyacımız var. Onlar da memleketlerine vefa göstermeli bizlerle bir araya gelmek için vakit ayırmalı' dedi.

KABUĞUNU KIRACAK
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar ise Bafra'nın 5-10 yıl sonra kabuğunu kırmış büyük bir şehir olacağını ifade etti. Belediye Başkanı Zihni Şahin de konuşmasında şunları söyledi: "Cemiyetçilik kolay iş değil ancak çok keyifli bir iş. İnsanların varoluş sebepleri var. Sadece kendisi için yaşamamalı insanlar. Tabi bu konularda çok kolay yol alınamıyor. Mücadele etmek gerekiyor. Türkiye'nin her tarafında hemşerilerimiz artık bir araya gelebiliyor. İnsanlar bir araya gelerek cemiyetçilik büyüyecektir. Dayanışma İstanbul'da oluyor ama bunun Bafra'ya yansıması olmalı. Birlikten her zaman kuvvet doğar. Bafra'da her konuda potansiyel var. İnanıyorum Bafra'nın geleceği aydınlık. Tarım, Sanayi ve Turizm konularında önemli çalışmalarımız var. Kültürümüzden, memleketimizden kopmamalıyız, kimliklerimizi unutmamalıyız. Buluşmalarımızı festival havasına dönüştürerek inşallah daha büyük buluşmalar geleneksel halde gerçekleştireceğiz. Bafra'mızı kalkındırırsak ülkemizi kalkındırmaya yardımcı olmuş oluruz. İlçemizde güzel bir dayanışma var birlik ve beraberlik içerisinde güzel günler göreceğiz' dedi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise "Burada bir çekirdek oluştu, giderek de büyüyecektir" ifadelerini kullandı. Katılımcılar Kuş Cennetinde sabah kahvaltısı yaparak kısa süreli gezinti yaptı.