Van'ın Çaldıran ilçesine 60 kilometre uzaklıkta bulunan Tendürek dağı eteklerindeki Soğuksu bölgesinde yol kesen PKK'lılara müdahale etmek için harekete geçen askerlere kurulan tuzak sonucunda 6 asker şehit oldu, 2 asker ise yaralandı. Önceden tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi nedeniyle yaşanan patlamada 4 asker olay yerinde şehit olurken, yaralı olarak hastaneye kaldırılan 4 askerden 2'si kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Samsun Ayvacıklı Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz'un şehit olduğu patlamada, bir acı haber de Amasya Merzifon'a düştü. Jandarma Astsubay olan Murat Demirci, yaşanan patlamada şehit oldu. Şehidin acı haberi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde oturan babası 56 yaşındaki Nadir Demirci ile annesi, 55 yaşındaki Nilgün Demirci'ye askeri yetkililer tarafından verildi.

Bugün sabah saatlerinde basına kapalı olarak Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda düzenlenen törenle memleketlerine uğurlanan Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci ve Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz, patlamada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Emre Türkmen, Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim Tıraş, Uzman Jandarma Çavuş Murat Sarıgül ve yaralanan askerlerle birlikte Karadeniz'i yasa boğdu.

GEÇEN YIL EVLENMİŞTİ

31 yaşındaki Murat Demirci'nin, 8 yıldır Jandarma Genel Komutanlığı'nda görev yaptığı bilinirken, eşi Songül Demirci'yle de geçen yıl evlendiği ifade edildi.