Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Adayı ve eski Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun'u ziyaret etti.

ÖZLÜK HAKLARIN VERİLMESİ
Uzun yıllar Tıp Fakültesi Hastanesi'nde başhekimlik görevinin yerine getirdikten sonra rektörlük seçimleri için kolları sıvayan Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, projelerini anlattı. OMÜ'nün, bölgenin en büyük eğitim kurumu olduğunu belirten Selçuk, "Bu nedenle öğretim üyelerinden, idari personeline ve öğrencisine kadar yaşanan tüm mağduriyetler mutlaka giderilecektir. Özellikle özlük haklarının verilmesinde adil davranmak ve öncelikle mağdur olan öğretim üyelerimizin mağduriyetinin derhal gidermek, önemli amaçlarımdan birisi olacak" diye konuştu.

TÜM KAMPÜSTE KABLOSUZ İNTERNET
Bilimsel çalışmalara sağlanan desteği de arttıracaklarını söyleyen Mustafa Bekir Selçuk, "Gerek akademik gerekse idari persolenin verimliliğinini arttırmak için rahat ve huzurlu ve çalışma ortamı sağlanacak.İhtiyaç duyulan gerekli büro malzemeleri, bilgisayar ve yazıcı gibi araçlar mutlaka temin edilecek. Tüm kampüste kablosuz internet ağı kurulumunu en kısa sürede gerçekleştireceğiz" dedi.

YENİ KONGRE KÜLTÜR MERKEZİ
Konukevi ve Omtel gibi işletmeleri çok daha prestijli hale getireceklerini ifade eden Selçuk, "Her iki işletmede üniversitemize yakışır hale getirilecek. Artık yetersiz hale gelen mevcut kongre kültür merkezimizi yerine yenisi inşaa edilecek. Özellikle İlahiyat ve Veterinerlik fakülteleri, yeni hizmat binalarına kavuşacak" şeklinde konuştu.

OMÜ-KENT KAYNAŞMASI
Belediye, Emniyet, Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkili birimleri ile bir araya gelerek kampüs alanına yeni giriş-çıkış güzergahları sağlayacaklarını da söyleyen Prof. Dr. Selçuk, "Üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek için gerekli çalışmalarda bulunmak en önemli önceliklerimiz arasında yer alacak. Yıllardır söylenen ancak bir türlü istenilen şekilde gerçekleştirelemeyen üniversite-kent kaynaşmasını mutlaka sağlayacağız. Böylece sadece şehrimizin değil bölgemizin sorunlarının çözümü için çaba harcayacağız" ifadelerini kullandı.

Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Selçuk'a çıkmış olduğu yolda başarı diledi.

Dilber BAHADIR