Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen programda, gençlerle tecrübelerini paylaştı ve Samsun'un yatırım için en avantajlı 4 ilden biri olduğunu belirtti.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'nda, Genç Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen etkinliğe Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz, STSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Borsan Yönetim Kurulu Başkan Yarıdmcıları Hacı Ahmet Ölmez ve Ahmet Şenocak, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Borsan Genel Müdürü İsmail Öz, Borsan Grup Satın Alma Müdürü Hande Yirmibeşoğlu, Haber Medya Satış ve Pazarlama Direktörü Hülya Hacıoğlu, işadamaları ve genç girişimciler katıldı.

TSO Yönetim Kurulu üyesi Yiğit Töre ile TSO Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ümit Ayla'nın açılış konuşmalarının ardından, 'Şirketimin Değeri' konusunda İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kerem Sarıoğlu bilgiler verdi.

SEVDA VAR AMA MATEMATİK DE VAR
Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez ise "Üreten Samsun'un Yükselen Değeri' konu başlığında gençlerle tecrütbelerini paylaştı. Adnan Ölmez'in konuşması öncesinde iş hayatından kesitler bulunan sinevizyon izlendi. Ölmez, daha sonra gençlerin sorularını yanıtladı. Ölmez, "Neden Samsun'a yatırım yaptınız" sorusu üzerine, "Samsun, yatırım yapmak için olağanüstü imkanlara sahip bir ildir. Yatırımcılar için en iyi şartların bulunduğu 4 ilden biridir Samsun. Bana iş dünyasından birçok insan, Türkiye'nin ikinci en büyük kablo fabrikasını Gebze'den neden Samsun'a taşındın diyenler oldu. Elbette Samsun'u seviyorum. Burada doğdum, mezarım da burada olacak. Ancak, bu sevdanın yanında matematik var. Samsun'un avantajlarını biliyorum. Ulaşım altyapısı böylesine güçlü bir ilde yatırım olmaz mı?" dedi.

FARK YARATMAK GEREKİR
Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, "Samsun'da yatırım yapılacak hangi alanlar var" sorusunu da "Dünyada yapılmayan iş yok. Samsun'da da öyle. Önemli olan farkındalık yaratmaktır. Farklı olmaktır. Ne yaparsanız yapın, fark olsun" diye yanıtladı.

Ölmez, yatırım alanlarının kısıtlı olduğunu belirten bir genç girişimciye de "Samsun'a havadan bakıldığında binlerce metrekare arazi boş. Ama 1 milyar dolar parayı alıp Samsun'a gelen birine yer bulmakta güçlük çekiliyor. O yatırımcıya (Al sana 50 dönüm yer) diyecek durumda değiliz. Şehri yönetenlerin imkanları bu yönde kullanmaları gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından Borsan Grup Başkanı Adnan Ölmez ve Doç. Dr. Kerem Sarıoğlu'na, STSO Yönetim Kurulu üyesi Yiğit Töre ile TSO Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ümit Ayla teşekkür belgesi verdi.

Bayram OK