Samsun Bafra Dededağı Gençlik Hareketi, 70 öğrenciye ayakkabı, Bayırbucak Türkmenlerine de kuru gıda ve un yardımı yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığının bilgisi doğrultusunda İlçe Müftülüğü tarafından ilçede bulunan Cizreli 51 kız, 19 erkek öğrenciye ayakkabı yardımı yapıldı. Ayakkabılar, İlçe Müftülüğünde Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ile İlçe Müftüsü İsmail Çiçek'in katılımıyla öğrencilere verildi.

ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR
Dededağı Gençlik Hareketinin kurucu Başkanı Coşkun Aydoğan, zorda kalan her Müslümanın yanında olacaklarını söyledi. Dededağı Mahallesi'nin Kürt kökenlilerin yaşadığı bir mahalle olduğuna dikkati çeken Aydoğan, "Mahallemizde başkanlığını yaptığım gençlik hareketi kurduk. Baframızda olan biten her şeyi yakından takip ediyor, gençler ile her faaliyete katılmaya, elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz" dedi.

MÜFTÜMÜZE TESLİM ETTİK
Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan terör saldırılarından dolayı eğitim öğretimi etkilenen 51 kız ile 19 erkek öğrencinin ilçelerine geldiğini öğrendiklerini anlatan Aydoğan, şunları kaydetti: "Dededağı Gençlik Hareketi olarak öğrencilerimizin kışlık ayakkabı ihtiyaçlarını karşılamak istedik. Bunun yanında Suriye'de yaşanan olaylardan dolayı Bayırbucak Türkmen kardeşlerimize de un yardımında bulunduk. İlçe Müftülüğümüze teslim ettik. Amacımız insan olmak ve zorda kalanın her zaman yanında olmaktır. Zorda kalan her Müslümanın her zaman yanında olacağız. Allah tüm zorda ve darda kalanın yardımcısı olsun."
Başkan Şahin ile Müftü Çiçek, Dededağı Gençlik Hareketinin yaptığı örnek davranıştan dolayı Aydoğan ve yönetimine teşekkür etti.