Göreve başladığı günden bu yana rotayı turizm olarak çizen ve turistik güzelliklerini tüm ülkede tanınması için yoğun bir çaba sarf eden Vali Balkanlıoğlu, Ordu'da İsviçre'nin Alp dağlarını andıran vadiler bulunduğunu belirtti.

'DEĞİŞİK SEBZELER LEZZETE DÖNÜŞÜYOR'
Özellikle bir tarafta masmavi deniz, öbür tarafta yemyeşil ormanlar ile Ordu'nun Türkiye'nin en güzel illerinin başında geldiğini belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, 'Ordu, Karadeniz'in ortasında ve tüm Karadeniz özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Bozulmamış doğası, ormanları, şelaleleri, gölleri, yaylaları ile Ordu çok farklı bir şehirdir. Buraya gelen insanlar huzur ve sessizliği buluyorlar. Bir de nefis Ordu yemekleri vardır. Değişik otlar burada çok lezzetli yemeklere dönüştürülebiliyor. Yöresel isimleri var; Sakarca, galdirik ve melocanı sayabiliriz. Mantar çeşitlerini de unutmamak lazım' diye konuştu.

'ALP DAĞLARI GİBİ VADİLER VAR'
Vali Balkanlıoğlu, 'Ordu'yu gezip görmeye değer kılan şeylerin başında son derece güzel olan yaylalar, Alp Dağları'nı andıran derin vadiler, kanyonlar, şelaleler ve göller bulunuyor. Mavi bayraklı plajlarımız mevcut. Hem denize girilebilen nefis koylar ve plajlar, hem de bozulmamış doğasında nefis balıklar tutuluyor. İnsanların çok daha uzaklara gitmesine gerek yok. Çok daha lezzetlisini ve mükemmelini burada yemeleri mümkün' ifadelerini kullandı.