Bafra Belediyesi, olumsuz hava koşulları nedeniyle zor durumda kalan başıboş sokak hayvanları için ilçenin belirli bölgelerine yem dağıtımı yaptı. Dağıtımın bir bölümüne katılan Başkan Zihni Şahin de vatandaşların takdirini topladı.

Miniklere örnek oldu

ONLARI UNUTMADIK
Yoğun kar yağışının insan hayatı kadar doğal hayata da etki ettiğini belirten Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Olumsuz hava koşullarının hayatı etkilememesi için tüm imkanlarımızla mücadele ediyoruz. Bu arada sokak hayvanlarımızı da unutmadık. Onlara da ekiplerimizce ilçemizin çeşitli alanlarında yem dağıtıyoruz. Hemşehrilerimin sokak hayvanlarının gıdası konusunda çalıştıklarını, onlara yiyecek verdiklerini biliyorum. Hemşerilerime bu duyarlılıkları için çok teşekkür ediyorum. Hemşerilerimle bir kez daha gurur duydum. Bu çalışmamız kar yağışı devam ettiği sürece sürecektir. Daha sonra ise ilçemizin çeşitli yerlerinde başıboş sokak hayvanları için özel tasarlanmış su ve yemek kapları koyacağız" diye konuştu.

SÜRÜCÜLERE UYARI
Kar yağışı ile mücadele çalışmalarına da değinen Başkan Şahin, şunları söyledi: "Bazı bölgelerimizde problemler yaşandı. Bu problemlere ekiplerimiz anında müdahale etmiştir. Çalışmalarımız başarıyla sürdürülmüştür. Sürücülerimiz araçlarının lastiklerinin bu ağır kış şartlarına uygun olmasına dikkat etmelidir. Gerekli aletleri araçlarında bulundurmalarını rica ediyoruz. Mecbur kalmadıkça yola çıkmamalarını öneriyoruz. Vatandaşlarımızın soğuk hava ve ayaza karşı tedbirlerini almalarını rica ediyorum."