Kafasını duvara çarpan 50 yaşındaki bir İtalyan, o günden sonra ilginç bir şekilde Fransızca konuşmaya ve bir Fransız gibi yaşamaya başladı. Fransızca dergiler okuyan ve Fransız yemekleri yiyen adam, Fransız filmlerini de kaçırmıyor. Kafasını vurduktan sonra bir Fransız gibi davranan adamın bu durumuna yakın çevresi şaşkınlıkla bakarken, Edinburgh Üniversitesi de adamın yaşadıklarını bilimsel bir çalışma haline getirdi.

Üniversitenin çalışmasında 20'li yaşlarda kısa bir süre Fransız sevgilisi olduğu tespit edilen adamın, Fransızcayı da lisede çok az öğrendiği belirlendi. Lisede öğrendiği temel Fransızca ile Fransızca konuşması mümkün olmayan adamın, İtalyan olmasına rağmen Fransızca konuşmasına çevresindeki vatandaşların çok şaşırdığı ifade edildi. Fakat kafasını duvara vuran adam çevresindeki hiç kimseyi umursamayarak, Fransızca konuşmaya devam ettiği belirtildi.

HAYATI DEĞİŞTİ

Kafasını duvara vuran adamın tek problemi de Fransızca konuşması ve Fransızca yaşaması gibi görünmüyor. Yaşadığı kafa travması sonrasında hayatı değişen adamın, delüzyonlar gördüğü ve uyku bozukluğu yaşadığı ifade ediliyor. Ayrıca, 'Jıje de vivre' denilen yaşam enerjisinin artış göstermesiyle yerinde duramama problemi de yaşıyor. 50 yaşındaki adamın tüm bunların yanı sıra alışveriş gibi durumlarda da zaman zaman mantıksız davrandığı 2 askı alacakken 70 askı almak gibi tuhaf hareketler yaptığı ifade ediliyor.

Dünyada şu ana kadar kafa travmasından sonra farklı bir dilde konuşarak uyanan 60 hasta olduğu belirtildi.