Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Haber Medya Haberler Müdürü Erdem Erol'un sunduğu '25. Saat Özel' programına konuk oldu.

Perinçek 10 yıl aradan sonra Samsun'da bulunmaktan mutluluk duyduğu belirterek "Atatürk'ün 19 Mayıs'ta ateşlediği Samsun, yola devam ediyor. Aydınlık yüzü ile çalışkanlığı ve çağdaşlığı ile Samsun her zaman Türkiye'de bir meşaledir. Samsun deyince herkesin yürekleri atar ve umutları güçlenir. Ben de Samsun'd yeniden o umutlarla, o iyimserlikleri gördüm" dedi.

HUKUK DIŞI BİR KARAR

Almanya'da oylanan Ermeni Soykırımı Tasarısı'nın kabul edilmesinden büyük üzüntü duyduğunu ifade den Perinçek, "Alman Meclisi, yetkisi dışında bir karar aldı. Akıl alacak bir husus değil. Hele 15 Ekim'de Büyük Daire'nin AİHM'in Perinçek İsviçre Davası'nda aldığı karardan sonra Almanya'nın bunu yapması hukukla açıklanabilecek bir olay değil. Hukuk dışı etkenler var burada. 1948 Avrupa Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin temel maddelerinden biri. Yani soykırımı tanımlıyor, 'bu bir suçtur' diyor. Ve bu suça hükmedecek mahkemeyi belirliyor. Yani hırsızlığa, yankesiciliğe ve idama kim karar verir, mahkemeler. Yani meclisler mahkemelerin işine burnunu sokabilir mi? Sokamaz. Soykırım da bir suç olduğu için buna bakacak olan mahkemelerdir. Meclisler, hükümetler, belediyeler, üniversiteler, akademik kurslar, soykırıma hükmedemez. Hatta TBMM bile soykırımı tanıyamaz. Hatta Türkiye'nin de soykırımı tanıma yetkisi yok. Ancak buna yetkili mahkeme karar verebilir. Böyle bir yetkili mahkeme de olmadığı için 1915 olayları hakkında soykırım denmesi hukuka aykırı. Bunları ben söylemiyorum. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 15 Ekim tarihli Büyük Daire kararı ve 17 Aralık 2013'te İkinci Daire kararı bunu belirtiyor. Bu iş bitti. Üzüldüm" ifadelerini kullandı.

HÜKÜMET CİDDİYE ALMADI

Türkiye'nin toprak bütünlüğü konusunda gölgeli bir geçmişi olduğunu söyleyen Perinçek, "Ermeni soykırımına karşı bu hükümet gerekli karalığı ve sorumluluğu gösteremedi. Hükümet, hakikaten çok üzücü, bu konuyu ciddiye almadı. Ama biz Vatan Partisi olarak ona yol göstermeye çalışıyoruz. Parti olarak, görevimiz elimizi kolumuzi bağlayıp oturmak değil, şimdiden bir hükümet gibi çalışmak ve toplumumuza 'Biz Türkiye'yi yönetiriz' mesajını vermek. Bu amaçla çalışmaların içine girdik ve başarılar kazanıyoruz" diye konuştu.

PKK, HENDEKLERE GÖMÜLDÜ

Terörle mücadele konusunda kısa zamanda büyük bir başarı kazanıldığına değinen Doğu Perinçek, "24 Temmuz 2015 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK'ya karşı hendeklere gömme harekatını başlattı ve operasyonlar kapsamında bölücü terör örgütü mensuplarını hendeklere gömdü. Bundan birkaç yıl önce ne vardı? Çözüm deniliyor, PKK ile masalara oturuluyor, açılım, müzakereler ve PKK ile birlikte Anayasa projeleri yapılıyordu. Ama Türkiye bunu kabul etmedi. Bizzat AKP döneminde Türkiye 'Beni kimse bölemez' dedi ve 24 Temmuz'da harekat başlattı. Güvenlik güçleri de büyük bir başarı kaydetti" dedi.

AMERİKA YENİLİYOR

Sadece PKK'nın değil aynı zamanda Amerika'nın planlarının da hendeklere gömüldüğünü belirten Perinçek, "Amerika Birleşik Devletleri'nin senaryolarının geçerli olduğu dönem bitmiştir. Bu nerede bitti? Suriye direndi ve Amerika planını bozdu. Oradan başladı olay. İkincisi, Türkiye PKK'nın üzerine yürüdü. PKK'nın üzerine yürümek, Amerika'nın üzerine yürümek demek. Senaryo, gerçek olsa Türkiye PKK'nın üzerine yürüyebilir mi? Demek ki Türkiye'de Silivri'ye atılanlar, ülkenin geleceğini belirleyen bir kuvvet haline geldi. Bölgemiz kendi kaderinin belirlediği bir döneme giriyor. Ülkemizde Suriye'nin, İran'ın ve Irak'ın borusu ötüyor. Amerika yeniliyor.

Türkiye'nin vatan bütünlüğü güvence altına alınıyor. Bunun için ekonomi Türkiye'de gelişiyor. Bundan sonra bizim senaryolarımız yürüyecek" ifadelerini kullandı.

BU DAVADAN VAZGEÇİN

Başkanlık Sistemi'ne de değinen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, sistemin Türkiye'yi böleceğini öne sürdü. Perinçek, "Tayyip Erdoğan, Başkanlık Sistemi diye diretiyor. Bu, büyük bir hata. Türkiye, yüz elli yıldır Parlamenter Sistem ile yönetiliyor. Siz yüz elli yıllık bir sistemi böyle bir şahsi irade ile kaldıramazsınız. Başkanlık Sistemi mafya ekonomisinin dayattığı bir sistem. Bunun sanayi ve üretimle bir ilgisi yok. Bu mafya meclisten hoşlanmaz. Çünkü mecliste Türkiye'nin geniş temsilcileri var. Başkanlık olacak, padişah gibi mafyayı etrafına alacak. İkincisi terörle mücadeleye karşı da ağır bir darbe vurulmuş olur. Bundan da Amerika büyük bir sevinç yaşar. Buradan Tayyip Erdoğan'ı, Binali Yıldırım'ı, hükümet sahiplerini ve TSK'yı uyarıyorum. Derhal Başkanlık Sistemi davasından vazgeçin. Başkanlık Sistemi diye inat edenler bölücü terör örgütüne karşı mücadeleyi zaafa uğratacaklardır. Türkiye'yi böleceklerdir "diye konuştu.

MEYDAN OKUDU

Vatan Partisi Lideri Perinçek Laiklik vurgusu da yaptı. "Laiklik kaldırılmalı diyenleri Türkiye kaldırır" diyen Perinçek, şunları söyledi: "Türkiye'de laikliği kaldıracak bir baba yiğit yok. Tekrar bu toplumu 19'uncu yüzyıla gönderemezsiniz. Atatürk, Tayyip Erdoğanları da teslim aldı. Biz Vatan Partisi olarak Türk Milleti'ne güvendiğimiz için, Türkiye'nin aydınlık birikimine güvendiğimiz için onlara meydan okuyoruz. Hadi bakalım gücünüz yetiyorsa kaldırın. Bu imkansız bir şey. Laiklik bu ülkenin damarlarında dolaşıyor. Laikliğe karşı meydan okumalar bence son derece çapsız, birikimsiz, geleceği görmeyen, kendi boyunu posunu görmeyen insanların hayalperestlikleridir."

Dilber BAHADIR