Türkiye'nin en uzun soluklu ve geniş katılımlı tenis ligi Samsun'da başlıyor.

Tenis İl Temsilcisi Seracettin Turan, "Böyle bir organizasyon henüz ülkemizde düzenlenmedi. Yaklaşık 90 sporcu mücadele edecek ve 5 ay boyunca herkes birbiriyle maç yapacak" dedi

90 SPORCU KATILIYOR
Samsun Tenis İl Temsilciliği'nin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Samsun Tenis Kulübü'nün de destekleriyle düzenlediği Ödüllü Seco Tenis Ligi'nin tanıtım toplantısı yapıldı. Erkeklerde 70, bayanlarda ise 20 sporcunun katılacağı organizasyon Türkiye'de ilk ve tek olma özelliği taşıyor. 5 ay sürecek olan lige katılan tüm sporcular, her rakibiyle müsabaka oynayacak. Turnuva sonunda sporcuların 45 ile 60 maç arasında oynaması planlanıyor.

TURNUVA 5 AY SÜRECEK
Tenis İl Temsilcisi Seracettin Turan, "Türkiye'de ilk kez uzun soluklu bir tenis ligi düzenleniyor. Bir çok il bizim bu organizasyonumuzu takip edip, ardından kendileri düzenleyecek. Bunun izin heyecanlıyız. Burada hedefimiz katılan tüm sporcuları birbiriyle maç yaptırmak. 5 ay sürecek turnuva sonunda her sporcumuz 45 ile 60 arasında maç oynayacak. Bu sporcular için çok büyük bir tecrübe. Şimdiden katılan tüm sporculara başarılar diliyorum" dedi.

ÖNEMLİ ÖDÜLLER VAR
Tenis İl Temsilcisi ve turnuvanın organizatörü Seracettin Turan, "İşadamı Alper Engiz'in destekleriyle turnuvada erkeklerde ilk 10, bayanlarda da ilk 5 sırayı elde edenlere ciddi ödüller vereceğiz. Ordu ve Sinop'tan da katılımcı sporcularımız var. En geç önümüzdeki hafta maçlara başlayacağız" dedi.

Selçuk KAYA