7 Haziran 2016 Salı günü saat 11.00'de açılışı yapılacak olan fuar üç gün süreyle hizmet verecek. Fuara Samsun'da ikamet eden tüm yazar ve şairler davet edildi.

Etkinlik günleri içerisinde Yazarlar için söyleşi ve imza günleri düzenlenecek. İlçe merkezinde bulunan Atatürk Parkı'nda gerçekleşecek olan fuarda Samsunlu şairler için şiir etkinliği de düzenlenecek. Bu süre içerisinde okur yazar buluşması kapsamında yazarlar ilçeye bağlı okullarda öğrencilerle de söyleşi yapma imkanı bulacak.

Müracaatların Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapılması gerekiyor. Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan fuarın gelecek yıllarda da tekrarının yapılması düşünülüyor.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu yaptığı açıklamada, "1. Kavak Çocuk Kitapları Günleri Fuarı geleneksel olarak her yıl yapılacak. Amacımız insanlara kitapları sevdirebilmek kitapları ile arada kurulan bağın daha da sıcak olabilmesini sağlamaktır. 7 Haziran Salı günü saat 11.00'de Atatürk Parkı'nda açılacak fuar 9 Haziran gününe kadar devam edecek. Yüce Allah'ın Peygamberimize ilk emri 'Oku'dur. Her bilgi okumakla öğrenilmektedir. Okumak, çocuk ve gençlerimizi okumaya alıştırmak, en büyük görevlerimizdendir. Bu yüzden tüm hemşehrilerimizin kitap fuarına yoğun ilgi gösterip gençlerimizi kitap okumaya teşvik etmeleri gerekiyor" dedi.