Dünyaca ünlü senaryo yazarı David Franzoni, Hz Mevlana'nın hayatıyla ilgili film çekecek. Filmde Mevlana'yı Leonardo DiCaprio'nun canlandırması isteniyor.

Hz. Mevlana'nın 22'nci kuşak torunu Esin Çelebi Bayru, David Franzoni'nin Mevlana'nın hayatıyla ilgili çekeceği film ve Hz. Mevlana'yı canlandırması beklenen Oscar'lı oyuncu Leonardo DiCaprio ile ilgili yorumlarda bulundu.

Bayru, bu tarzda pek çok duyum aldıklarını ve Hz. Mevlana'nın filmini çekmek isteyen pek çok kişi tarafından ziyaret edildiklerini belirtti. Film çekilirken yardıma ihtiyaç olursa kendileriyle iletişime geçebileceklerini belirten Bayru, "Bütün dünya Hz. Mevlana'yı tanıyor. Onunla ilgili film çekerek daha çok bilmek istiyorlar. Tahminim bu film de onlardan birisi. İnşallah gerçekleşir. Doğru bilgilerle yaparlarsa insanlığa faydası olacaktır" dedi.

Filmde Hz. Mevlana'yı canlandırması beklenen ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio için ise Esin Çelebi, 'Kimin oynadığı bizler için önemli değil. Tabi doğru dürüst gerçekten o role layık birilerinin olması bizleri mutlu edecektir' diye konuştu.

Film ile alakalı olarak vatandaşlar ise, böyle bir filmin yabancılar tarafından değil yerli yönetmenlerce çekilmesi gerektiğini vurguladı.