Samsun'a özgü lezzetlerden olan atom, Ramazan ayında Samsunluların severek tükettiği tatlıların başında geliyor. Ramazan ayında neredeyse her köşe başında tezgahları süsleyen atom, 7'den 70'e birçok insan tarafından büyük rağbet görüyor.

"ORİJİNALİ SAMSUN'DA"

Atomun Samsun'un geleneksel tatlısı olduğunu ifade eden atom ustası Necdettin Pala, "Atom yumurta akı, su ve şekerden yapılıyor. Öncelikle yumurta akı ve şekeri karıştırıp erittikten sonra mikserde bir müddet çırpıyoruz. Daha sonra tepsilere döküp fırında 45 dakikada pişiyor. Türkiye'nin birçok yerinde yapılıyor ancak farklı isimlerle. Mesela Ankara ve Erzurum'da 'beze' diyorlar. Fakat atomun orijinali Samsun'da yapılıyor. Vatandaşların severek tükettiği bir tatlı. Ramazan'da daha fazla talep görüyor" dedi.