Kütahya'da 11 gün önce 'dur' ihtarına uymayan motosikletli şahısları kovalarken beylik tabancasının ateş alması sonucu bacağından yaralanan polis memuru, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

'Dur' ihtarına uymayan motosikletli şahısları kovalarken beylik tabancasının kazayla ateş alması sonucu yaralanan 46 yaşındaki polis memuru Engin Balcı, tedavi gördüğü Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşam savaşını kaybetti. 1 çocuk babası Balcı için Kütahya Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Kütahya Emniyet Müdürlüğü personelleri ile Engin Balcı'nın babası Lüfti, annesi Ayşe, eşi Elif ve oğlu Kadir Balcı katıldı. Polis memurunun eşi ve annesi, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Cenaze töreninde konuşan Kütahya İl Emniyet Müdür Vekili Hasan Çevik, "Polis memuru Engin Balcı, görevinin bilincinde, çalışkan ve görevine sadık, mesai arkadaşları tarafından sevilen bir kişiydi. Şehit olarak Hakk'a yürüyen mesai arkadaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve mesai arkadaşlarıma sabırlar diliyorum" dedi.
Daha sonra Balcı için Kütahya Müftüsü Hacı Yusuf Gül tarafından helallik alındı. Engin Balcı'nın naaşı toprağa verilmek üzere cenaze aracıyla memleketi Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Tezlik köyüne götürüldü.

Engin Balcı'nın oğlu Kadir Balcı'nın olaydan bir hafta önce motosiklet kazası sonucu yaralandığı öğrenildi. Balcı, babasının cenaze törenine koltuk değnekleriyle güçlükle yürüyerek gelebildi. Engin Balcı'nın oğlunun motosiklet kazası geçirmesinden dolayı motosikletlilere karşı daha hassas davrandığı öğrenildi.

2 Haziran günü Gaybiefendi Mahallesi'ne 'dur' ikazına uymayan 2 şüpheliyi kovalayan Engin Balcı'nın beylik tabancası ateş almış ve bacağından ağır yaralanmıştı. Motosikletle kaçan şüpheliler İ.T. ile Y.A. Perli Mahallesi'nde yakalanıp, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmıştı. Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan Balcı, 11 gün sonra hayatını kaybetti.