Samsun'un İlkadım ilçesinde yaşayan İbrahim Akbulut, 2 yıl önce Liman Mahallesi Gençlik Caddesi üzerindeki yolun bin 550 metrekarelik bölümünün kendisine ait olduğunu ileri sürerek yolun bir yönünü kapatmıştı.

'Buralar hep benim' dedi, yolu kapattı

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce 'şehir içi yol' olarak kullanılan Gençlik Caddesi'nin bin 550 metrekarelik bölümünün tapulu arazisi olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvuran 67 yaşındaki Akbulut, 2 Mayıs 2016'da iki gidiş, iki geliş olan caddenin tamamını trafiğe kapatmıştı.

'BURAYA TARLA YAPACAĞIM' DEMİŞTİ

Akbulut, 2 Mayıs'ta, yolun kendi arazisi olduğunu öne sürerek, 'Büyükşehir Belediyesi'ndeki bir yetkilinin ricası üzerine diğer şeridi o zamanlar kapatmamıştım. Ama şimdi diğer şeridi de kapattım. Tapuyu bana getirecek, ben de caddeyi açacağım. Bu yol önceden sebze bahçesiydi, yine sebze bahçesi yapacağım. Bizim başka gelirimiz yok. Bize herhangi bir yerde kamulaştırma da yapılmadı. Buranın kapandığını herkes biliyor ve bana vatandaşlar hak veriyor' demişti.

Geçen sürede Samsun Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile anlaştığı iddia edilen Akbulut, bugün söz konusu yolun iki şeridini yeniden ulaşıma kapattı.