Kulüp Başkanı Adil Gevrek yaptığı açıklamada 9 Temmuz Cumartesi günü mali ve seçimli kongreye gideceklerini söyledi.

Teknik heyet belirsizliğinin ortadan kalkmasının ardından yönetimi güçlendirme çalışmalarına başlayan Başkan Gevrek'in yeni yönetim listesini önemli ölçüde şekillendirdiği öğrenildi.

'GÜZEL BİR FOTOĞRAFIN ORTAYA ÇIKMASINI TEMENNİ EDİYORUM'

Yaptığı açıklamada yeni sezon öncesinde en önemli transferlerinin yeni yönetim olacağını belirten Gevrek, 'Kongremizi birleştirip 9 Temmuz'da yapma kararı aldık. Tabii burada önemli olan güçlü bir yönetim oluşturabilmekti. Bu doğrultuda listemizi neredeyse netleştirdik. Teknik heyet sorunumuzu çözdükten sonra yeni yönetim için kolları sıvadık. Malatyalı çok değerli iş adamlarımız var. Bu isimlerin memleketleri konusunda hassas davranacaklarını düşünüyorum. Temmuz ayında yapacağımız kongrede güzel bir fotoğrafın ortaya çıkmasını temenni ediyorum' dedi.

KALECİ SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Yeni Malatyaspor'un genç file bekçisi Ertaç Özbir, kulübüyle sözleşmesinin devam ettiğini, yönetim ve teknik heyetle oturup konuştuktan sonra kalıp kalmama konusundaki kararını vereceğini söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın başarılı kalecisi Ertaç Özbir, son günlerde hakkında çıkan haberle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Kulüpten alacağı olduğunu ve bu alacağını TFF kanalıyla almak istediği yönünde çıkan haberle ilgili olarak, 'Kulüp başkanımızla oturup konuştuk. Kulüpten alacağım bir ücret var. İlk görüşmemizde başkanın söylediği miktarda anlaşamadık. Lütfen bu konuda taraftarımız bana kızmasın. Bu para benim hak ettiğim bir para. Başkanımızla oturup tekrar konuşup, bir anlaşma zemini bulabiliriz. Sonuçta benim Yeni Malatyaspor ile sözleşmem devam ediyor. Önceliğim her zaman kulübümdür' diye konuştu.

'HEDEFLERİM ARASINDA YENİ MALATYASPOR İLE SÜPER LİG'E YÜKSELMEK VAR'

Ertaç, yeni sezonda kalıp Yeni Malatyaspor'un kalesini korumak istediğini sözlerine ekleyerek, 'Yeni Malatyaspor ile sözleşmem devam ediyor. Teknik heyet ve yönetim beni isterse kulübümle yeni sezonda devam etmek isterim. Tabi onların beni istemesi önemli diye düşünüyorum. Geçen sezon yaşadıklarım herkesin malumu. Ben ekmek yediğim yere hiçbir zaman ihanet etmem ve oranın başarısı için terimin son damlasına kadar savaşırım. Umarım Yeni Malatyaspor'da yeni sezon için iddialı bir hedef ortaya konur ve ben de bu hedefin gerçekleşmesinde pay sahibi olurum. Hedeflerim arasında Yeni Malatyaspor ile Süper Lig'e yükselmek var" ifadelerini kullandı.

TRANSFERE BEKTAŞ YÖN VERECEK

Yeni Malatyaspor'da önümüzdeki sezon için yapılacak olan transfer çalışmaları yeni Teknik Direktör Bayram Bektaş'ın istekleri doğrultusunda şekillenecek.

Sarı-kırmızılı yönetim teknik adamlığa Bayram Bektaş'ı getirdikten sonra transfer çalışmalarına başladı.

İstanbul'da dün çok önemli bir görüşme gerçekleştiren Kulüp Başkanı Adil Gevrek, sportif direktör Ali Ravcı ve Teknik Direktör Bayram Bektaş yeni sezon öncesi atılacak adımları konuştu. Mevcut kadronun durumu, devam edilecekler, kiralık gelenler, yabancıların performansı, dış transfer ve kamp yerleri gibi konular ele alındı.

BEKTAŞ, KADRONUN OMURGASINI BOZMAYACAK

Birçok konuda yol haritasını belirleyen tarafların üzerinde durduğu en önemli başlık ise transfer oldu. İlk olarak masaya mevcut kadronun durumunu yatıran yönetim ve teknik heyet, iç transferde sözleşmesi biten oyuncuların durumunu konuştu. Mevcut kadroda sözleşmesi biten sadece birkaç futbolcu ile yeniden masaya oturacak olan kulüp, bunların dışında kadronun omurgasını bozmayacak. Sedat Ağçay, Mba, Azubuıke Umut Nayir, Sadık, Yiğitcan ve Ertaç gibi isimlerin yanına kiralık olarak giden ve geri dönen bazı isimler ile ilk 11 için olmasa bile alternatif olarak düşünülen futbolcular yeni sezon kadrosunda yer bulacak.