Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz, Samsun Anadolu Lisesi (SAL) öğrenci ve mezunlarının yayınladıkları bildirinin ardından gerçekleştirdikleri ziyaretteki polis müdahalesini eleştirdi.

Yönetimin, öğrencilerle demokratik biçimde konuşması gerektiğini söyleyen Yavuz, ''Lise düzeyindeki bir okula polis çağırılması son derece yanlış'' dedi.

İDDİALAR CEVAPLANMALI
SAL'da yaşanan bildiri tartışmalarının son 12 yılda eğitim sisteminin geldiği noktadan kaynaklandığını kaydeden Yavuz, ''SAL yönetimi bu bildirideki iddiaları öğrecilerle demokratik biçimde konuşabilirdi. Yanlışlar varsa düzelteceğiz diyebilirdi ama bu iddialara cevap vermektense polis çağırmayı yeğlemiş. Ben bunun pedagojik bir durum olduğunu düşünmüyorum. Öğretmenlerle okul yönetiminin kucaklaşması gerek. Okula, hele ki lise düzeyindeki bir okula polis çağırılması son derece yanlış. Öğrencilerin demokratik tepkileri, demokrasi sınırları içerisinde kaldığı sürece meşrudur. Önemli olan bu iddiaları okul yönetiminin, il ve ilçe eğitim müdürlüklerinin cevaplaması'' ifadelerini kullandı.

GERİCİ VAKIFLAR OKULLARDA
Son dönemde Milli Eğitim Bakanlığı'nı vakıflarla imzaladığı protokollerle eğitimin içeriğini değiştirdiğini söyleyen Yavuz, şu şekilde sürdürdü: ''Her türlü gerici vakıf okullarda cirit atıyor. İHH da bu protokollerden birisini yapmış genel merkezimiz de bu duruma dava açmış durumda. Okullarda yardım adı altında para toplamak için bu ülkede Türk Kızılayı varken, onun yerine İHH devreye girdi. İHH'nın tırlarında da nelerin yakalandığı da ortada. Bu vakıfların okullardan elini çekmesi lazım.''

Zerrin SOMUNCU