Yeşilırmaksporlu cesur yüreklerin hikayesi bu. U-13 Türkiye Futbol Şampiyonası grup maçlarına Çarşambalı esnaflardan topladıkları 440 TL'lik cep harçlığıyla gittiler. Otele verecek paraları kalmadığı için minibüste yatmaya bile razı oldular.

Bütün bu imkansızlara rağmen koskaca yürekleriyle grup şampiyonu olarak Türkiye'de en iyi 20 takım arasına kalmayı başardılar

KÖKTAŞ'TAN YARDIM
Önce inandılar, sonra esnaf amcalarından harçlık topladılar ve topladıkları 440 TL ile şampiyonluk için yola çıktılar. Gruplarda parasız kaldılar, kimi zaman poğaca ve meyve suyuyla beslendiler. Sonra bir küçük yürek kendi telefonundan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ı aradı yardım için. Köktaş da yardım edeceğini söyledi ve hesap numarası istedi.

Antrenör Aydın Akay önce küçük sporcuya inanmadı. Telefonu başkan Ömer Öztürk aldı ve 'alo' dedi. Telefonun ucundaki ses AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'tı. Başkan şaştı kaldı bu işe. Başkanla konuşan Fuat Köktaş durumun hassasiyetini anladığını söyleyerek otelde kalacak paraları dahi olmayan küçük sporculara yardım elini uzattı.

'Yeter ki finale çıkalım hocam minibüste dahi yatmaya razıyız' diyen küçük cesur yürekler, Fuat Köktaş'ın hesaba yatırdığı para sayesinde bir gece daha otelde kalma fırsatı buldu böylece.

ŞAMPİYON SAMSUN
Ve final günü... Yeşilırmaksporlu küçük bedenler sahaya çıkıyor. Çoğu belki de ilk defa başka bir memlekete gidip oranın havasını çekiyor ciğerlerine. Rakip Gümüşhanespor'u ve 1461 Trabzonspor'u deviren Sivas Belediyespor. Maçın normal süresi 0-0 eşitlikle sona eriyor.

Yeşilırmaksporlu oyuncuların kalp atışları heyecandan giderek daha da artıyor. Gözler penaltılara çevriliyor. Rakip ilk 3 penaltı sonrası 4. penaltı atışını dışarıya vuruyor. Yeşilırmaksporlu oyuncularda bir yandan sevinç bir yandan hüngür hüngür gözyaşları dökülüyor. Yeşil-Beyazlılar ise 4. penaltıyı gole çeviriyor.

Rakibin 5. atışında ise Furkan kalesinde devleşiyor ve gole izin vermiyor. Furkan böylece, hem kendisinin hem de takımının kaderini belirliyor. Ve işte haklı gururu yaşama doyasıya sevinme vakti. Giresun'da Samsun sesleriyle şampiyonluk naraları atıyor küçük bedenler.

İMALI HEDİYE
Peki şimdi sadece bu küçük yürekler mi başardı, Türkiye'de en iyi 20 takım arasına kalmayı. Hayır, tabiki de sadece onlar değil, onlara sahip çıkan Milletvekili Fuat Köktaş, Çarşambalı esnaf ağabeyleri da bu başarıda pay sahibi oldu.

440 TL ile Giresun'a giden küçük bedenler, kahraman olarak geri döndü. Antrenör Aydın Akay, "Biz bu işe yüreğimizi koyduk. Bir şampiyonluk hikayesi yazmak istedik. Grup şampiyonluğumuz sonrası çocuklarımın yüzündeki o tebessüm o mutluluk herşeye bedeldi. Biz finalde elenseydik eğer bu bazı kesimler tarafından başarısızlıkla yorumlanacaktı. Elenseydik şayet yine de hepsiyle gurur duyardım. Çünkü çoğu yetişkinde olmayan yürek var onlarda. Şimdi çocuklarım bu başarılarını ne işiniz var gitmeyin zaten elenirsiniz diye dalga geçen Çarşambalı esnaf amcalarına armağan ediyor" dedi.

Salim YILDIZ