Eğitim Bir-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Nejdet Güneysu, eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle yaptığı değerlendirmede, okullarda kız-erkek sınıflarının ayrılmasını istedi.

KARMAYA SON VERİLMELİ
Güneysu, 19. Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararların bir an önce eksiksiz olarak uygulanması gerektiğini belirterek, "Karma eğitim dayatmasına son verilmelidir. 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu'nda yer alan, 'Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır' ibaresi değiştirilmelidir. Darbe ürünü, demokrasiye ve insan haklarına aykırı kılık-kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesi için ilk adımı atmak Millî Eğitim Bakanlığı'na düşmektedir" diye konuştu.

YENİ GEZİ PROVOKASYONU
Güneysu, liseli gençlerin bildirilerini 'yeni gezi provokasyonu' olarak nitelendirdiği açıklamasında "Liselerde yeni bir gezi provokasyonuna müsaade edilmemelidir. Okul yöneticilerine yönelik sistematik protestolarda öğrenciler dışarıdan manipüle ve istismar edilmektedir. Yeni bir Gezi kalkışması zemini arayanlar, bugün liseliler üzerinden yeni bir hazırlık içerisindedir. Eğitim-öğretim ortamlarını, oradaki çocuklarımızın masumiyetini perde arkasında tezgahlanan kirli emel sahiplerinin istismar etmesine fırsat verilmemelidir. Velayeti velilerde olan çocuklarımız illegal yapıların telkinlerine terk edilmemeli, velilerimiz çocuklarıyla bu dönemde daha sıkı ilgilenmelidir" dedi.