Samsun İl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, 2015 yılında kurum olarak yaşlılara özel bakım hizmeti, koruyucu aile, sosyal ekonomik destek, engelli bakımı ve doğum yardımlarına 123 milyon 429 bin 373 TL ödendiğini söyledi.

37 ÇOCUK EVİ
Tekin Balcı, çocuklar için 6 sosyal kuruluşla 450 çocuğa yatılı olarak hizmet verdiklerini belirterek, "Çocuklarımızın kurumlarımızda yatılı kalmalarından ziyade, öncelikle aile yayında kalmalarını sağlamaktır. Bunun için de sıcak ortamda sevgi ortamında büyümelerini sağlıyoruz. Bin 500 çocuğumuzu ailesine sosyal destek vererek ailesinin yanında kalmasını sağlıyoruz. Öncelikle çocuklarımızın evlat edinme ve koruyucu aile hizmet modellerinden yararlanmalarını sağlıyoruz. Şuanda 117 ailemizde, 131 çocuğumuza koruyucu ailelik yapmaktadır. Bunlara ailerimize ekonomik destekde vermekteyiz. Bu hizmletlerden yararlanamayan çocuklarımızı kurum bakımına alıyoruz. Bunları da küçük gruplar halinde çocuk evlerinde ve çocuk sitelerinde toplum içerisinde yaşamalarını sağlıyoruz. Samsun'da şuanda 37 adet çocuk evimiz var. Bu evlerimizde de 201 çocuğumuzu bakım altında yetiştirmeye çalışıyoruz. 2015 yılında kurum olarak Samsun'da, yaşlılara özel bakım hizmeti, koruyucu aile, sosyal ekonomik destek, engelli bakımı ve doğum yardımı olarak 123 milyon 429 bin 373 TL ödedik" diye konuştu.

401 YAŞLIYA HİZMET
Samsun'da ikisi kurumlarına, biri Büyükşehir Belediyesi'ne ve diğeri de özel olmak üzere 4 huzurevi bulunduğunu da söyleyen Balcı, "Kurumuzda 201 yaşlımız bakım altındadır. Biri Büyükşehir Belediyesi ve özel huzur evinde ise 200 yaşlımız bakılmaktadır. 7 adet özel bakım merkezimiz bulunmaktadır. Yaşlılarımız için yaşam evleri, engellilerimiz için ise umut evleri açıyoruz. Bu güne kadar Havza'da 2 ve Bafra'da ise 2 yaşlı evi açtık. Aynı şekilde Havza'da 2 umut evi açtık. Bu hizmetlerimiz artarak devam edecek. Kadınlara yönelik hizmetlerimiz de devam ediyor. Şiddet gören bin 500 kadına hizmet verdik. Bu zamana kadar 7 bin 500 bireye eğitim çalışmasında bulunduk. Yaşlılarımızın ve çocuklarımızın temel olarak ailesinden kopmasını istemiyoruz. Aile yapılarını güçlendirerek ailelerinin yanında sıcak aile ortamında kalmaları için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Bayram OK