Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında çevre düzenlemesi yapılan Dokuz sele deresinde, esnafın aracını yanlış yere park etmesi aracından ediyordu. Sarayaltı Mahallesi 1.Paşa Sokak'ta meydana gelen olayda, çalışmaların halen devam ettiği Dokuzsele deresinde esnafın aracını dere kenarına koymasıyla toprak kayması yaşandı. Yaşanan toprak kayması ile birlikte aracın dereye kaydığı gören çevredeki esnaf, aracı hemen iplerle bağladı. Olay esnasında dükkanında bulunmayan esnaf Hüseyin Sayar, aracını o halde gördüğünde yetkililere isyan etti. Araç daha sonra vinç yardımıyla kaldırıldı.

Aracın park esnasında kaydığını belirten araç sahibi Hüseyin Sayar, esnafların olayı fark etmesi ile birlikte aracı iple dereye düşmesin diye bağladıklarını ifade etti. Hiçbir güvenlik önlemi alınmadığını ifade eden Sayar, aracında meydana gelen hasarın kimin karşılayacağı ile ilgili de isyan etti.

Olayla ilgili hiçbir güvenlik zafiyetinin bulunmadığını ifade eden DSİ görevlisi Hakan Cebeci, çalışma yapılan alanlarda gerekli güvenlik önlemlerini aldıklarını, ancak esnafların araçlarını park etmek için güvenlik şeritlerini kopardıklarını ifade etti. Ayrıca Cebeci, tekrardan güvenlik şeritlerinin çekileceğini esnaflarında araçları ile ilgili daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Olayın ardından 1.Paşa Sokak'ta ki yol güvenlik dolayısıyla ulaşıma kapatıldı.